Allegro zahajuje, otevírá se českým obchodníkům

středa, 10. května 2023, 15:05 Retail, Internet & Mobil MediaGuru

Největší evropský marketplace přichází do Česka, po Kaufland marketplace zahajuje na zdejším trhu i Allegro.

Zdroj: Allegro

Zdroj: Allegro

Allegro, největší marketplace s evropským původem a majitel značek jako je Mall, CZC a WeDo, spouští v  Česku platformu allegro.cz. Na doménu se mohou čeští obchodníci registrovat už teď. Při příležitosti vstupu na český trh nabízí startovní balíček umožňující obchodníkům prodej zboží bez poplatků. Nabídka je časově omezená.

„Spuštění Allegro.cz je pro nás v rámci naší ambice vytvořit nejoblíbenější e-commerce platformu pro zákazníky i obchodníky celé střední a východní Evropy stěžejním milníkem. Českým obchodníkům tak zároveň poskytujeme příležitost rozšířit své podnikání s podporou důvěryhodného partnera, který do Česka přináší dlouholeté zkušenosti i množství odborných znalostí ze světa e-commerce,“ komentuje spuštění platformy Alvise Favara, obchodní ředitel společnosti Allegro.

S průměrným počtem 22 milionů uživatelů a více než 14 miliony aktivních nakupujících měsíčně disponuje Allegro nejširší zákaznickou bází ve střední a východní Evropě. S otevřením platformy českým obchodníkům si společnost klade za cíl především rozšíření nabídky a její přizpůsobení potřebám českých zákazníků.

Čeští obchodníci mohou od počátku využívat několika funkcí, např. prostřednictvím Allegra mohou pro doručení svých zásilek využívat logistické řešení přepravní společností WeDo, která je také součástí skupiny Allegro. Kapacitu WeDo zároveň doplní služby společnosti Zásilkovna, obchodníci tak mohou svým zákazníkům nabídnout doručení do více než 12 tisíc míst. Prostřednictvím programu Smart! umožní platforma nakupujícím využít při objednávce nad určitou hodnotu bezplatné doručení zboží nebo jeho vrácení na měsíc či rok zdarma. 

Platforma Allegro.cz je založena na modelu online tržiště, obchodníci tak na Allegro zalistují své produkty a následně je prodávají přímo koncovým zákazníkům. Pro zahájení prodeje na platformě se musí majitelé obchodů zaregistrovat přímo na Allegro.cz. 

Allegro přichází na český trh krátce po spuštění Kaufland marketplace v polovině dubna.

-mav-