Kaufland zavádí digitální účtenku v mobilní aplikaci

úterý, 23. května 2023, 07:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Kaufland přichází s novou verzí své věrnostní mobilní aplikace a spolu s tím nabízí digitální účtenku.

Zákazníci si mohou ve své mobilní aplikaci od Kauflandu zvolit výhradně digitální účtenku, zdroj: Kaufland.

Zákazníci si mohou ve své mobilní aplikaci od Kauflandu zvolit výhradně digitální účtenku, zdroj: Kaufland.

Maloobchodní řetězec Kaufland spolu s novou verzí své věrnostní mobilní aplikace nabízí nově všem zákazníkům, kteří používají digitální Kaufland Card, možnost zvolit si při placení výhradně digitální účtenku.

„V prodejnách Kaufland se ročně spotřebuje 486 tisíc rolí účtenek. Pokud by na digitální účtenku přešel každý náš zákazník, ušetří se ročně zhruba 154 tun papíru,“ uvádí Renata Maierl, tisková mluvčí řetězce Kaufland s tím, že zákazníci si navíc budou moci kdykoli zobrazit přehlednou historii nákupů.

Pro účely vracení zboží či reklamací aplikace digitální účtenky uchovává po dobu tří let. Zároveň je lze jednoduše sdílet či ukládat ve formátu PDF, například pro potřeby vedení účetnictví. „Všechny pokladní doklady se přehledně ukládají v aplikaci a tisk papírové účtenky je možné úplně vypnout pomocí posuvného tlačítka ‚Chci jen digitální účtenku’,“ popisuje Renata Maierl. 

Z digitální účtenky lze také otevřít čárovým kódem turniket pro opuštění zóny samoobslužných pokladen. V případě vybitého mobilního telefonu či nepřipojení k internetu je možné alternativně využít papírový kód vytištěný samoobslužnou pokladnou.

Česká republika je první zemí, kde Kaufland možnost zvolit si výhradně digitální účtenku nabízí. „Aplikace Kaufland má v Česku více než 700 tisíc aktivních uživatelů měsíčně. To je jedna z nejširších základen registrovaných zákazníků. Při uvedení technologických novinek, jako je právě digitální účtenka, dává smysl, aby si je vyzkoušelo co nejvíce lidí a pak se rozšířily i na další trhy. V minulosti to platilo i pro zavádění samotné Kaufland Card. I tehdy Česko díky své silné zákaznické základně patřilo mezi první země, kde byla spuštěna,“ říká Maierl.

Kromě digitální účtenky přináší nová verze aplikace Kaufland Card také řadu dalších vylepšení, například spuštění nového internetového tržiště Online Marketplace přímo v aplikaci či změna ve struktuře aplikace, jež reflektuje požadavky uživatelů. Do spodní lišty se přesouvají kupóny, a právě Online Marketplace. Naopak funkce K-Scan, Nákupní lístek a sekce Moje nákupy získaly prominentní zobrazení ve vrchní části hlavní obrazovky.

-stk-