Livesport přebírá od Mitonu platformu Donio

pondělí, 15. května 2023, 18:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Crowdfundingovou platformu Donio přebírá Livesport. Chce s ní letos vybrat na dobročinné sbírky více než miliardu.

David Procházka, CEO platformy Donio, zdroj: Donio

David Procházka, CEO platformy Donio, zdroj: Donio

Česká technologická firma Livesport rozšiřuje své filantropické aktivity. Poskytovatel rychlého sportovního zpravodajství se stal novým partnerem online platformy Donio, skrze kterou je možné snadno založit dobročinnou sbírku nebo nastartovat projekt a nechat si 100 % vybraných prostředků. Doniu, jehož prostřednictvím se vybralo na charitativní účely už přes 800 milionů korun, chce pomoci v dalším růstu v České republice i na Slovensku.

Donio založil v roce 2019 David Procházka spolu s investiční skupinou Miton. Crowdfundingová platforma pomohla od té doby získat peníze od dárců na více než pět tisíc sbírek a projektů. „Během covidové pandemie se dobře ukázalo, v čem spočívá síla Donia. Byli jsme mezi přispěvateli na několik projektů, ale tak rozsáhlá, rychlá a efektivní pomoc mohla přijít jen díky spojení velké masy dárců,” říká většinový majitel Livesportu Martin Hájek, jehož firma v Doniu „střídá“ Miton.

„S Davidem Procházkou jsme si vyzkoušeli spolupráci na rozjezdu projektu Dobrobot a nyní využíváme příležitosti rozšířit společné aktivity o Donio. Naším dlouhodobým cílem je zajistit Doniu stabilní a udržitelné fungování a zároveň investovat do jeho dalšího rozvoje,” dodává Hájek.

„Pro Donio se jedná o významný krok. Mitonu, a konkrétně Tomášovi Hodboďovi, bych tímto chtěl moc poděkovat za jejich důvěru. Jejich know-how bylo pro růst Donio naprosto klíčové. Donio v tomto roce velmi pravděpodobně překročí milník jedné miliardy korun vybrané na změnu životních příběhů. V rámci změny partnera se na fungování Donio nic nemění. Stále budeme klást důraz na prozákaznický přístup, vždy budeme předávat 100 % vybrané částky a budeme se i nadále snažit měnit příběhy, na kterých záleží,” komentuje změny David Procházka, jenž i po změně partnera zůstává v pozici CEO Donia.

-stk-