Livesport uvádí v Česku denní podcast o sportu

úterý, 23. května 2023, 10:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Livesport doplňuje své zpravodajství Livesport Zprávy o sportovní podcast Livesport Daily.

Moderátoři denního podcastu Livesport Daily (zleva): Jakub Burian, Veronika Kubíčková a Lukáš Pečeně, zdroj: Livesport

Moderátoři denního podcastu Livesport Daily (zleva): Jakub Burian, Veronika Kubíčková a Lukáš Pečeně, zdroj: Livesport

Česká společnost Livesport, poskytující real-time sportovní informace, rozšiřuje svou obsahovou nabídku. Na podzim spuštěné zpravodajství Livesport Zprávy, které aktuálně působí ve třinácti zemích, nyní doplní sportovní podcast Livesport Daily.

Podcast bude od 22. května vycházet každé všední ráno a stane se prvním českým sportovním podcastem s denní periodicitou. V nejbližší době pak Livesport představí brazilským sportovním fanouškům týdenní fotbalový video podcast Futcast – o podcast da Flashscore.

„Livesport si u svých uživatelů vybudoval unikátní postavení produkcí audio přenosů z fotbalových, hokejových a tenisových zápasů. V roce 2022 jsme překročili historickou metu 5 milionů nových posluchačů. Podcasty jsou tak logickým rozšířením naší multimediální produkce,” říká Alan Záruba, šéf digitálního obsahu Livesportu. 

Livesport Daily budou moderovat střídavě Lukáš Pečeně, Jakub Burian a Veronika Kubíčková. Každé všední ráno se spolu s hostem zaměří na jedno aktuální nebo nadčasové sportovní téma a pokusí se posluchačům nabídnout hlubší vhled do dané problematiky. Mottem nového podcastu je „Když výsledky nestačí“, což naznačuje, že před mikrofonem se nebude řešit jen sportovní výkonnost.

„Uvědomujeme si, že český sportovní fanoušek si už teď může vybírat z mnoha podcastů. Podle nás ale na trhu výrazně chybí pořad, který by denně nabízel sportovní rozhovory a hlubší rozbory aktuálních témat. Pro Livesport je typická přesnost, rychlost a odborný pohled na sport. To samé by měl přinést i náš podcast,” vysvětluje jeden z moderátorů Lukáš Pečeně.

V úvodním díle, který je posluchačům k dispozici od pondělí 22. května, Jakub Burian s datovým analytikem Jakubem Dobiášem podrobně rozebírají finalistu Ligy mistrů Manchester City. V prvních dílech se bude řešit i probíhající mistrovství světa v hokeji a Veronika Kubíčková připraví sérii rozhovorů s mentálním koučem Marianem Jelínkem o psychice mladých sportovců a o tom, jak vyvážit pochvaly a výčitky, motivaci a tlak.

„Nabídneme odborníky, komentátory, sportovce napříč všemi odvětvími, ale třeba i názory těch, kteří stojí v pozadí a o sportovním dění spolurozhodují. Tematicky si nestavíme žádné mantinely – nebojíme se otevírat i velká témata spolu s ‚velkými’ hosty,” slibuje Veronika Kubíčková.

Livesport Daily bude produkovaný čistě v audioformě a kromě webu Livesport.cz ho posluchači naleznou i na platformách Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts.

V nejbližších týdnech Livesport spustí také brazilský videopodcast Futcast - o podcast da Flashscore. Ten bude vycházet jednou týdně a jeho náplní bude výhradně fotbal. Pro fanoušky v Brazílii ho budou připravovat tři dvojice zkušených moderátorů a pravidelným hostem bude tamní populární fotbalový youtuber Rafael Oliveira. „Brazilský trh je pro nás jedním z největším a nejúspěšnějších. V Brazílii náš podcast tematicky ladíme převážně na všechno, co se aktuálně děje kolem fotbalu, který je tam absolutní sportovní jedničkou a možná až náboženstvím,“ uzavírá Alan Záruba téma nových podcastů Livesportu.

-stk-