Meta ukázala nový AI Sandbox a rozšířila Meta Advantage Suite

pondělí, 15. května 2023, 07:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Meta představila novinku pro inzerenty AI Sandbox, který má usnadnit používání funkcí v reklamních nástrojích. Meta také rozšířila sadu Meta Advantage Suite.

Zdroj: Meta

Zdroj: Meta

Společnost Meta představila novinky pro inzerenty. Nový AI Sandbox testuje možnosti generativní AI pro inzerenty. Společnost rovněž ukázala nové funkce v sadě nástrojů pro automatizaci reklam Meta Advantage. Novinky představili zástupci společnosti na konferenci v NewYorku 11. května.

Nový AI Sandbox bude podle zástupců společnosti sloužit jako testovací prostředí pro první verze nových nástrojů a funkcí, včetně generativních reklamních nástrojů s umělou inteligencí. Těmito kroky chce Meta zjistit, co inzerentům vyhovuje, a také usnadnit používání těchto funkcí v reklamních nástrojích. Meta vytváří nástroje jako je variování textu, generování pozadí či vystupování obrázků. Tyto nástroje mají například vytvořit text reklamy poutavější nebo vylepšit části její kreativy. AI Sandbox by měl být přístupný v červenci.

AI Sandbox, zdroj: Meta

AI Sandbox, zdroj: Meta

Rozšířená sada Meta Advantage Suite má zase pomoct efektivitě reklamy. Meta Advantage využívá umělou inteligenci a strojové učení, aby inzerentům pomohla optimalizovat výsledky kampaní a personalizovat reklamy. Díky přepnutí manuálních kampaní na nákupy Advantage+ budou moci inzerenti využívat výhod umělé inteligence.

Novinkou je rovněž použití kreativních videí v katalogových reklamách, které inzerentům umožní importovat katalog produktů a spustit reklamy na jejich propagaci. Mimo jiné budou moci používat značková videa nebo videa s ukázkami pro zákazníky. Díky AI pak bude Meta lidem dynamicky zobrazovat nejlepší videa v rámci kanálů Feed, Stories, Watch a Reels. Tento produkt je v současné době v testování a bude dostupný do konce roku.

Meta také zavedla srovnávání výkonnosti. Jedná se o automatický report, který inzerentům umožní porovnat stávající manuální prodejní kampaně s nákupními kampaněmi Advantage+

Meta oznámila, že se stále více zaměřuje na budování kapacity umělé inteligence pro reklamy a její roční investice do své infrastruktury činí desítky miliard dolarů.

Meta Advantage+, zdroj: Meta

Meta Advantage+, zdroj: Meta

-tšl-