Nová regionální stanice TV R získala terestrickou licenci

čtvrtek, 25. května 2023, 13:40 TV, Aktuality MediaGuru

Zájem o nabídku regionálního zpravodajství v pozemním vysílání stále neutichá, na trh vstoupí projekt TV R podnikatele Pavla Hájka.

Náměstí v Jihlavě (ilustrační foto). Zdroj: Pixabay

Náměstí v Jihlavě (ilustrační foto). Zdroj: Pixabay

Po startu celoplošné televize A11 v DVB-T2 multiplexu 23 se o slovo přihlásí v následujících měsících i TV R. Projekt regionální televize připravuje podnikatel Pavel Hájek. Od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získala potřebnou licenci.

RRTV charakterizovala TV R v tiskové zprávě ze svého posledního zasedání jako zpravodajsko-informační kanál. Stanice bude vysílat v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Program a jeho obsah má být vyhrazený pouze pro území České republiky. Distribuční prostředek nového kanálu s licencí na dobu 12 let se přímo nabízí – vybrané vysílače Regionální sítě 11, které taktéž patří pod Hájkovu skupinu pHmedia.

Podnikatel z Vysočiny v současné době pracuje na dvou vznikajících projektech. Ve fázi pokročilých příprav byla jeho nová stanice iVodárenství, další pak právě regionální kanál TV R. Vedle toho již Pavel Hájek provozuje krajskou televizi i-Vysočina.cz a městskou KLADNo.1 TV. Hájek vystavil svůj obchodní model na možnosti šíření těchto kanálů prostřednictvím vlastní Regionální sítě 11, která je doplněna o zařazení do vybraných placených služeb, případně internet.

Nová televize TV R se zaměří na regiony, žádá o licenci

úterý 18. dubna 2023

-lukpol-