Nový Performance Marketing Director Invie je Lacina

čtvrtek, 11. května 2023, 13:40 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Na pozici Performance Marketing Director společnosti Invia nastupuje Marek Lacina.

Marek Lacina, zdroj: Invia

Marek Lacina, zdroj: Invia

Cestovní agentura Invia má od dubna nového ředitele výkonnostního marketingu. Stal se jím Marek Lacina s dlouholetými zkušenostmi z online marketingu jak z mezinárodních firem, tak i z malých boutique agentur.

Marek Lacina nastupuje do marketingového týmu Invia pro oblast CEE, v jehož čele poslední tři roky stojí Michal Bošela, Head of Brand and Commuication. Nyní kolektiv marketingových profesionálů povedou společně. „Jsem rád, že jsme získali seniorního člověka s bohatou zkušeností nejen z výkonnostního marketingu, ale také z cestovního ruchu. Díky tomu se Marek rychle zorientoval v potřebách a prioritách našeho online marketingu. Těším se na společné vedení našeho rostoucího týmu a realizaci nových projektů, které chystáme pro CEE oblast,“ říká Michal Bošela.

Marek Lacina se vrací do České republiky po sedmi letech strávených v Německu v Berlíně, kde sbíral zkušenosti ve velkých firmách, rozjetých start-upech a marketingových agenturách. Před odjezdem do Německa pracoval v české společnosti AVG (nyní Avast) a mezinárodním e-commerce e-Bay. Jeho první seznámení s cestovním ruchem ve větší míře proběhlo, když nastoupil do americké firmy Kayak group (Booking Holdings/Booking.com), kde vedl digitální divizi display a online video marketingu pro celou skupinu, včetně značek jako Momondo a Opentable. Postupem času zastával také pozice ve vedení marketingu i ve firmách jako Lastminute.com group, ve španělském start-upu Epico.life, případně v boutique agentuře Advalyze, kde vymýšlel marketingové strategie pro klienty jako StubHub International, HomeToGo a EasyJet.

„V Invia.cz bych rád zúročil své zkušenosti s technickým online marketingem, nákupem online médií, využitím dat v předpovědi úspěšnosti strategií, a hlavně v digitalizaci produktu,“ dodává Lacina.

-stk-