Odinstalujte si naši aplikaci, vyzývá bývalá Mall.tv

čtvrtek, 4. května 2023, 11:35 TV, Aktuality MediaGuru

Obsah někdejší internetové televize Mall.tv už nebude možné přehrávat prostřednictvím aplikací. Místo obsahu na domovské obrazovce se zde objevila informace, že kvůli nekompatibilitě s Fameplay již nebude původní program k dispozici.

Informační obrazovka, která se objevila uživatelům aplikace Mall.tv na hlavní obrazovce. Repro: Mall.tv

Informační obrazovka, která se objevila uživatelům aplikace Mall.tv na hlavní obrazovce. Repro: Mall.tv

Jak si ověřila redakce portálu MediaGuru.cz, statická obrazovka ve formě opakující se video smyčky byla umístěna minimálně do všech televizních aplikací. Její přítomnost lze zaznamenat například v multimediálních platformách Android TV a Apple TV i ve Smart TV. Textová informace na černém podkladě upozorňuje uživatele, ať si aplikaci Mall.tv odinstalují, protože v ní již „stejně nic nenajdou“.

V tuto chvíli je ještě obsah v bývalé aplikaci k dispozici v dalších sekcích a lze ho také přehrát. Pro zajímavost stojí za to zmínit skutečnost, že ačkoliv Mall.tv aplikace se definitivně odmlčí až s příchodem jejího nástupce v podobě Fameplay, ta ještě Smart TV programy nemá, původní provozovatel již upozorňoval na ukončení podpory mnohem dříve, a to již loni koncem března. Mall.tv tehdy argumentovala problematickou kompatibilitu aplikací, které vyžadovaly technickou podporu a neustálý další vývoj.

-lukpol-