Polský multiplex TVT u českých hranic zlepšil pokrytí

neděle, 28. května 2023, 07:35 TV, Aktuality MediaGuru

Polská lokální televizní síť MUX-L2, která je zachytitelná i na omezeném území Moravskoslezského kraje, investovala v uplynulých týdnech do zlepšení svého pokrytí. Signál je na kanálu 47 nově k dispozici i z komínu elektrárny v Rybníku s výkonem 10 kW.

Ilustrační foto, zdroj: MediaGuru.cz

Ilustrační foto, zdroj: MediaGuru.cz

Televizní síť ve standardu DVB-T je zachytitelná v části Moravskoslezského kraje na kanálu 47. Kromě programu TVT jsou v síti dále k dispozici také programy TVN HD, TVN7 HD, NOWA TV, TV Okazje, TV Puls a Puls 2. Ke zlepšení pokrytí došlo zejména v případě původní lokality Rybník – Chwalowice, kde byl na kanálu 47 dosavadní výkon 1 kW. Jak upozornil například portál Wirtualnemedia.pl tento vysílač byl nahrazen novou kótou Elektrárna Rybník s výkonem 10 kW.

„Dosahujeme 3,5 milionu diváků a fungujeme 15 let. Jsme prvním operátorem Lokálního multiplexu L2 v Polsku. Náš signál zasahuje od města Biesko-Biała až do Zawiercie. Pozemní digitální signál nám umožňuje dostat se k obyvatelům Slezska pomocí běžných domácích antén, sledují nás nejen v DVB-T, ale také přes téměř všechny kabelové operátory a mnoho internetových televizí," uvádí provozovatel televize. Diváci v příhraniční mohou dále ladit programy i z tamních celoplošných sítí.

-lukpol-