Rakuten TV vyřadila slovenskou Duck TV, zařadila Motorsport.tv

středa, 10. května 2023, 09:20 TV, Aktuality MediaGuru

V nabídce streamingové služby Rakuten TV, která ve své nabídce kombinuje online videopůjčovnu a streamování televizních kanálů na modelu tzv. FAST Channels, došlo od května k několika změnám.

Ukázka z vysílání dětské stanice Duck TV. Repro: Duck TV

Ukázka z vysílání dětské stanice Duck TV. Repro: Duck TV

Slovenská dětská stanice Duck TV zmizela od května z nabídky streamingové služby Rakuten TV. Tematická televize zde byla k dispozici ve vysokém rozlišení jako součást kategorie Kids. Pro zájemce z České republiky tak v této sekci figurují aktuálně tři kanály – Pinkfong Baby Shark TV, Brat TV a Cool School. V nabídkách českých operátorů se v tomto směru nic nemění. Duck TV je nadále jejich součástí ve standardním nebo HD rozlišení.

Rakuten TV naopak potěšila fanoušky motoristického sportu. Od května se stal součástí programové nabídky Motorsport.tv, který figuruje také v konkurenčních službách Plex nebo SportsTribal TV. Všechny tři jsou v České republice oficiálně k dispozici. Vedle toho provozuje Motorsport.tv i oficiální aplikaci pro některá zařízení připojená k internetu. Dohodu o globální distribuci nedávno Rakuten TV uzavřela s provozovatelem kanálu World of Freesports.

-lukpol-