RTVS se inspirovala ČT, v HbbTV nasadila modré tlačítko

neděle, 21. května 2023, 07:25 TV, Aktuality MediaGuru

Česká televize v minulosti úspěšně zavedla v souvislosti se sportovními přenosy možnost využití modrého virtuálního tlačítka, po jehož stisknutí získá divák další informace – dostane se k dalším informacím v souvislosti s danou událostí. Nyní ho využívají i kolegové na Slovensku.

RTVS nasadil modré tlačítko v průběhu probíhajícího MS v hokeji.

RTVS nasadil modré tlačítko v průběhu probíhajícího MS v hokeji.

Rozhlas a televize Slovenska není ve vývojí aplikací okolo virtuálního červeného tlačítka ani zdaleka tak daleko jako Česká televize. Generální ředitel RTVS Luboš Máchaj ve vysílání Českého rozhlasu Plus ve čtvrtek naznačil, že naše veřejnoprávní média fungují pro slovenské kolegy v řadě případů jako inspirace. Česká televize byla prvním subjektem, který před více než deseti lety přineslo na náš trh právě HbbTV, pokud nepočítáme experiment na kanálu HD+ v tehdejší síti UPC.

RTVS nyní začal používat virtuální modré tlačítko pro možnost vysílání (nejen) sportovních přenosů online. Česká televize je v souvislosti s hokejovým šampionátem výrazně dále. Pravidelně svým divákům přináší například aplikaci k této významné sportovní události, po celý rok jsou pak součástí online přenosy na kanálu/kanálech ČT Sport plus. HbbTV menu RTVS je už od svého spuštění v původní podobě, další rozvoj bude ale pochopitelně záležet na finanční kondici média.

-lukpol-