SledováníTV má FunBox UHD, chybí i ve FilmBox+

středa, 3. května 2023, 09:25 TV, Aktuality MediaGuru

Internetová televize SledováníTV zařadila od května do své programové nabídky stanici FunBox UHD, tedy jediný program z portfolia společnosti SPI International, který je k dispozici ve 4K rozlišení. Šíří ho jako jediný operátor na trhu.

Stanice FunBox UHD vysílá ve 4K rozlišení, česká lokalizace ji však chybí. Zdroj: SPI International

Stanice FunBox UHD vysílá ve 4K rozlišení, česká lokalizace ji však chybí. Zdroj: SPI International

„Těší nás, že na český trh přinášíme stanici FunBox UHD. Ta svou vysokou kvalitou rozlišení a dechberoucími záběry nejrůznějších dokumentů jistě zaujme mnoho diváků,“ uvedl při této příležitosti ředitel marketingu společnosti SledovaniTV Matěj Čičák. Stanice FunBox UHD vysílá bez lokalizace, respektive nedisponuje českou jazykovou stopou ani titulky. Diváci se tak musí smířit pouze s originálním zněním, což má vykompenzovat právě kvalita obrazu. Firma už ji nabízí zákazníkům například v Chorvatsku, kde působí pod značkou Televio.

FunBox UHD je dalším z programů ve 4K rozlišení, který svým klientům operátor SledováníTV zpřístupnil. Dále se jedná například o Love Nature UHD nebo český projekt Nature TV, jehož atraktivitu však snižuje chybějící programový průvodce EPG i absence zpětného zhlédnutí. Určitou zajímavostí je skutečnost, že FunBox UHD nenabízí provozovatel ani ve své videotéce FilmBox+. V květnu je stanice dostupná jako promo. FunBox UHD najdou zájemci na programové předvolbě 52 vedle dalších stanic SPI.

Stanici FunBox UHD v době její rané existence využily České Radiokomunikace jako pilotní, přibližně půl roku trvající projekt, který měl za cíl prezentovat schopnost distribuce 4K obsahu v pozemním vysílání DVB-T2. Poté, co kanál přešel do ostrého režimu, bylo toto vysílání ukončeno. Řádné šíření UHD obsahu v DVB-T2 na našem trhu se podle očekávání ukázalo časem jako naprosto nereálné a svým divákům ho nenabídla ani Česká televize.

-lukpol-