Slovenská JOJ nabízí své programy i českým divákům

pondělí, 15. května 2023, 14:00 TV, Aktuality MediaGuru

Slovenská JOJ Media House nabízí možnost sledovat své programy oficiální cestou i českým divákům, a to přesto, že z nabídek místních operátorů byly tyto stanice v minulých letech odstraněny. Na výběr dává divákům dvě cesty.

Slovenská verze seriálu Einstein. Zdroj: TV Joj

Slovenská verze seriálu Einstein. Zdroj: TV Joj

S tichou tolerancí probíhá již několik let distribuce kanálů slovenské skupiny JOJ prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, tedy technologie HbbTV. Zde jsou k dispozici zcela bezplatně a bez registrace stanice TV JOJ, JOJ Plus a Wau. Nevýhodou pro náročnější diváky je skutečnost, že tyto programy jsou k dispozici pouze ve standardním rozlišení obrazu. Provozovatel ovšem na ně neuplatňuje geoblokaci, takže je možné je sledovat i v České republice, mj. ze satelitu Astra.

Druhou možností, kde jsou již programy JOJ Media House dostupné v plné obrazové kvalitě, tedy HD rozlišení, je nová videotéka JOJ Play, která funguje od dubna loňského roku. Bez geoblokace a také bez jakéhokoliv poplatku, pouze po nutné registraci, se divákům otevře přístup ke stejným kanálům jako v HbbTV, bonusem je pak i zpravodajská televize JOJ 24. Ta pod červeným tlačítkem chybí. Další stanice mediální skupiny JOJ už je možné sledovat za poplatek 5,99 EUR/měsíc, cca. 140 korun.

-lukpol-