Slovenská veřejnoprávní RTVS 24 má novou podobu

úterý, 9. května 2023, 06:45 TV, Aktuality MediaGuru

Od úterý 9. května přichází slovenská veřejnoprávní televize RTVS 24 se zásadní vizuální i obsahovou proměnou.

Nové studio slovenského veřejnoprávního zpravodajského kanálu :24. Repro: RTVS

Nové studio slovenského veřejnoprávního zpravodajského kanálu :24. Repro: RTVS

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) uvedla, že jde o dlouho očekávaný krok, který zpravodajský okruh posune dopředu v duchu moderních stanic tohoto typu. Cílem těchto změn je podle RTVS posunout stanici na další úroveň a zajistit nejen její moderní vizuální stránku, ale také rozšířit její portfolio o nové pořady a posílit obsah stávajících zpravodajských a publicistických formátů. Program je velmi dobře etablován i v povědomí českých diváků. Na trhu ho nabízí celá řada operátorů, přeshraničně ho lze sledovat také ze slovenských DVB-T vysílačů. Stanice je i součástí aplikace pro Apple TV.

Hlavním poselstvím intenzivní kampaně, která je nasazena napříč celým portfoliem televizních a rozhlasových programových služeb RTVS je prezentovat :24 jako moderní zpravodajský okruh s novým studiem, s novou vizuální identitou, který přináší více aktuálních zpráv, komentářů a odborných analýz od expertů ze všech oblastí, jakož i nestranné informace a exkluzivní pořady prostřednictvím kvalifikovaného televizního týmu.

RTVS 24 bude vysílat z nového studia, které bude sloužit pro potřeby zpravodajství. Nabídne dramaturgům i vedoucím vydání nové možnosti zpracování témat, zachycování aktuálních událostí a větší interakci s redaktory v terénu. Novinkou bude i doplnění moderátorských vstupů o informace přímo od redaktora ve studiu nebo v terénu s cílem zprostředkovat podrobnější a aktuálnější informace. Změnami projde i programová struktura RTVS 24.

Jednotlivé spoty představující novou podobu RTVS 24 si můžete přehrát zde

-lukpol-