Tváří kampaně „Recykluj mobil“ je Simona Babčáková

čtvrtek, 4. května 2023, 06:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Startuje kampaň „Recykluj mobil“. Jejím cílem je zvýšit recyklaci starých a nepotřebných mobilních telefonů. Partnerem kampaně je Zásilkovna.

Zdroj: Repro YT Remobil

Zdroj: Repro YT Remobil

I v letošním roce proběhne kampaň, jež chce motivovat Pražany k recyklaci svých starých mobilních telefonů. Pod názvem Recykluj mobil ji organizuje nezisková společnost Remobil. Jejím partnerem je Zásilkovna, hlavní ambasadorkou Simona Babčáková. 

V období od 2. května do 5. června může každý do Remobilu zdarma poslat svůj starý nebo nepotřebný mobil přes jakékoliv podací místo Zásilkovny. Kampaň je určena nejen pro občany hl. města Prahy, ale může se zapojit také široká veřejnost v celé ČR.

„Pro Zásilkovnu a celou skupinu Packeta je podnikání v souladu s životním prostředím velmi důležité. Do pěti let chceme mít velkou část našeho vozového parku na alternativní pohony a budeme cílit i na naše dodavatele, aby byl celý dodavatelský řetězec udržitelný. Zároveň jsme se v rámci naší strategie rozhodli k aktivitám vedoucím ke snížení uhlíkové stopy o více než 30 % v průběhu příštích pěti let,” říká Milan Šmíd, marketingový ředitel skupiny Packeta, kam patří také Zásilkovna. „Koncept kampaně Recykluj mobil nás zaujal již v minulém roce a jsme rádi, že můžeme poskytnout naši infrastrukturu projektu, jehož cílem je snížit negativní dopad výroby mobilních telefonů na životní prostředí.“

Recyklací mobilních telefonů je možné ušetřit přírodní zdroje, snížit množství odpadu, potřebu výroby nových zařízení, a tím i emise skleníkových plynů spojené s jejich výrobou. V současné době je podíl recyklace a jiného využití nepotřebných mobilních telefonů v ČR (ale i obecně v Evropě či ve světě) velmi nízký a je odhadován na asi 10 %.

-stk-