Adform loni dosáhl svého nejvyššího obratu, chce investovat

čtvrtek, 15. června 2023, 07:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Globální reklamní platforma Adform oznámila navýšení příjmů a dosažení historicky nejvyššího obratu. Přijmout chce stovku nových zaměstnanců a dál investovat.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Společnost Adform, globální integrovaná reklamní platforma, vykázala za rok 2022 dosud nejlepší hospodářské výsledky. Obrat dosáhl 92,1 mil.  euro, nejvíce v historii společnosti. Plánem pro rok 2023 je urychlit investice do společnosti a přijmout dalších 100 zaměstnanců jak v oblasti prodeje, tak vývoje softwaru.

„Můžeme se pochlubit dobrými hospodářskými výsledky a na rozdíl od mnoha našich konkurentů jsme ziskoví. To nám dává silný základ a příležitost pro posílení naší současné pozice na trhu. Proto také očekáváme, že na pozitivní vývoj navážeme i v roce 2023,“ říká Troels Philip Jensen, CEO Adform.

V roce 2022 Adform otevřel nové vývojové centrum v Bombaji a plánem pro rok 2023 je další zvýšení celkové kapacity pro vývoj softwaru a produktů. Společnost více investuje do amerického trhu, který pro dánskou reklamní platformu představuje rostoucí a strategicky důležitý trh. Více než 75 % tržeb nyní Adform generuje mimo skandinávské trhy.

Adform je dnes největším hráčem v oblasti reklamních technologií v severní Evropě, celkem má společnost 27 kanceláří ve 24 zemích včetně Česka a zaměstnává více než 650 lidí.

-mav-