Chytrá lékárna představila novou vizuální identitu

středa, 28. června 2023, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Jihomoravská síť lékáren prošla kompletní změnou vizuální identity a sjednotila vizuální styl napříč offlinem i onlinem.

Chytrá lékárna, jihomoravská lékárenská síť, prošla kompletním rebrandingem. Představila novou vizuální identitu od agentury Cognito. Její součástí je nejen jednotný styl v offline a online kanálech, ale také nové logo. 

„Rosteme v offlinu i v onlinu a je potřeba držet krok ve všech směrech. Sjednocení a především modernizace vizuální identity tak byla pro růst Chytré lékárny nezbytností, poslední brand manuál jsme měli z roku založení lékárny,“ říká generální ředitelka Chytré lékárny Katarína Hrivňáková.

Nová vizuální identita má být osobitá a snadno zapamatovatelná, posouvá se směrem k prémiovosti, stále si však zachovává esenci zdraví a péče. Nové logo se inspiruje původním symbolem – listem ginkgo biloby –, zároveň je vytvarováno do podoby otevřené knihy. „Odkazuje tak na původní design a zároveň v sobě nese i prvek chytrosti, vzdělanosti a vědění, kterým se síť lékáren profiluje,“ vysvětluje art directorka z agentury Cognito Petra Kašparová.

Symbol otevřené knihy, potažmo ginkgo biloby, je také ústředním motivem nového vizuálního stylu. Její linie prostupují veškerým designem aplikací, funguje i jako svébytný snadno zapamatovatelný prvek nebo rastr. Dominantní sytě zelená barva je doprovázená tmavě zelenou v kombinaci se zlatým pruhem, jenž má dodat svěžímu lékárenskému vizuálnímu stylu prvek exkluzivity a nadstandardu.

Moderní vzhled dostaly i ilustrace, které Chytrá lékárna tradičně používá. „Výrazně jsme je zjednodušili a barevně sladili, stále si však zachovávají určitý prvek hravosti. Ilustrace jsme navrhli variabilně tak, aby šly použít na malé i velké plochy,“ doplňuje Kašparová.

Systém pracuje s písmem Metropolis, moderním a geometrickým bezpatkovým písmem dobře fungujícím v digitální komunikaci i offlinu. V rámci celého vizuálního systému má působit harmonizujícím dojmem a je dobře čitelné i v malých formátech.

Síť Chytrá lékárna má 11 poboček po Brně a jižní Moravě. Letos slaví 12 let od otevření první kamenné lékárny a v blízké budoucnosti plánuje rozšířit své služby v oblasti preventivní péče. „Kromě měření cukru a cholesterolu v krvi se budou moci klienti přijít do Chytrých lékáren poradit třeba v oblasti odvykání kouření, těhotenství a kojení nebo zjistit vnitřní kapacitu svých plic,“ dodává Katarína Hrivňáková.

-stk-