CME otevírá zpravodajskou redakci v Bruselu

úterý, 27. června 2023, 13:50 TV MediaGuru

Společnost CME zahájí 1. července 2023 v Bruselu provoz nové zpravodajské redakce. Zastoupeni v ní budou redaktoři z několika zemí, ve kterých CME působí, včetně české Novy.

Zleva: kameraman David Ondruš, dále Háta Sassmanova, Camelia Dontu,  Desislava Mincheva-Raoul, zdroj: CME

Zleva: kameraman David Ondruš, dále Háta Sassmanova, Camelia Dontu, Desislava Mincheva-Raoul, zdroj: CME

Společnost CME zahájí 1. července 2023 v Bruselu provoz nové zpravodajské redakce. Ve štábu usednou reportéři z komerčních televizních stanic CME v Bulharsku, Rumunsku a České republice, přičemž český zpravodaj bude pokrývat dění v Česku i na Slovensku. Jejich tým by na podzim 2023 měli doplnit také redaktoři z RTL Chorvatsko a Pop TV Slovinsko.

O investici do zřízení zpravodajské redakce v Bruselu rozhodla CME na základě dvou faktorů: vyslání zpravodajského týmu TV Nova do Bruselu během předsednictví České republiky v Evropské komisi a v souvislosti s nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu. Zpravodajská redakce CME bude sloužit jako základna, z níž budou zpravodajové CME pro své diváky zprostředkovávat dění v EU, NATO a dalších evropských zemích.

„Cílem společnosti CME je přinášet nestranné a kvalitní zpravodajství a zpravodajské pořady. Věříme, že zřízení redakce v Bruselu dále zvýší kvalitu našeho zpravodajství a umožní nám ještě lépe vyjít vstříc našim divákům a přinášet jim potřebné informace," uvedl Dušan Švalek, Deputy CEO CME. 

Otevření bruselské pobočky je podle sdělení CME v souladu s redakční politikou společnosti CME, která chce divákům poskytovat nestranné zpravodajství. Prvními reportéry nové redakce CME budou Desislava Mincheva-Raoulz bTV (pro Bulharsko), Háta Sassmannová z TV Nova (pro
Českou republiku a Slovensko) a Camelia Dontu z PRO TV (pro Rumunsko).