CNC balí předplacené výtisky do recyklované fólie

úterý, 20. června 2023, 17:00 Aktuality, Tisk, Udržitelnost MediaGuru

Předplatitelům CNC přijdou od června tituly v recyklované fólii. Na plně recyklovatelný papír pak přešla Moje psychologie a chystá se i týdeník Reflex.

Zdroj: Czech News Center

Zdroj: Czech News Center

Mediální dům Czech News Center (CNC) mění od června způsob balení předplatného. V rámci udržitelnosti dostanou předplatitelé výtisky v recyklované fólii s nejvyšší certifikací. Ta je tvořena z více než 80 % z použitého plastového odpadu, uvedla společnost.

„Plně si uvědomujeme společenskou odpovědnost, a to nejen z pohledu našeho obsahu. Proto dlouhodobě přistupujeme ke všem aspektům naší činnosti s ohledem na životní prostředí. Samozřejmě i naši obchodní partneři a zadavatelé témata udržitelnosti vnímají jako nezbytná pro budoucnost, proto o nich společně hodně diskutujeme. Nové balení je jen jedním z kroků v celkovém snažení mít co nejmenší uhlíkovou stopu,“ říká k novince Martina Říhová, ředitelka CNC.

Nové obaly, v nichž bude CNC doručovat výtisky předplatitelům, mají certifikaci Modrý anděl, což je nejstarší ekoznačka na světě. „Modrý anděl je důvěryhodný label, který vznikl už v roce 1978 v Německu, z iniciativy federálního ministerstva vnitra a životního prostředí. Značka se uděluje výrobkům a službám, které jsou ve všech směrech šetrné k životnímu prostředí a splňují zdravotní i bezpečnostní standardy. Velkou výhodou z pohledu ekologie je, že jsme zvolili takový materiál, který byl už opravdu použit. Vznikl recyklací odpadu, který vyhazují domácnosti nebo firmy, tedy koncoví spotřebitelé, do známých žlutých popelnic. Nejedná se jen o průmyslový odpad, který vzniká v průběhu výroby,” doplňuje Libor Berka, Chief Customer Officer (CCO) v CNC.

V ekologické fólii se mají objevit v zásadě všechny produkty z mediálního domu, tedy periodické i neperiodické tituly doručované předplatitelům i VIP výtisky doručované zdarma.

Měsíčník Moje psychologie, který znovu vychází od letošního května, pak vychází na plně recyklovatelném papíře. Stejná změna čeká v letních měsících i týdeník Reflex. Papír pro oba magazíny pochází z papíren certifikovaných znakem EU Ecolabel, je plně recyklovatelný a vyrábí se z udržitelných zdrojů.

„Aktuálně připravujeme veřejný dokument (paper), kde bude jasně definovaná naše cesta k uhlíkové neutralitě. Se začátkem nového roku nás také čeká přestěhování do nových prostor, které mnohem více akcentují principy udržitelnosti,” dodává Říhová.

-mav-