Economia: Spotlight má vyšší sledovanost než DVTV

úterý, 6. června 2023, 14:55 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Economia uvedla, že sledovanost videí nového pořadu Spotlight je podle měsíčních dat vyšší než u předešlého projektu, kterým byla DVTV.

Linda Bartošová a Světlana Witowská, zdroj: Economia

Linda Bartošová a Světlana Witowská, zdroj: Economia

Mediální společnost Economia je spokojená se svým videopořadem Spotlight, který spustila letos v únoru. Uvedla, že sledovanost videí nového pořadu je podle měsíčních dat vyšší než u předešlého projektu, kterým byla DVTV. „Měsíční sledovanost je momentálně vyšší, než měl na Aktuálně.cz předchozí projekt. Celkový počet videí je přitom výrazně nižší,“ uvedl Pavel Švec, šéfredaktor Aktuálně.cz, který je zároveň šéfdramaturgem Spotlightu.

Konkrétní měsíční čísla Economia neuvedla. Konstatovala pouze, že celkově (od spuštění projektu) dosáhly videorozhovory Spotlight přes šest milionů přehrání. Nejsledovanějším pořadem s více než třemi sty tisíci přehráními byl březnový rozhovor s prezidentem republiky Petrem Pavlem. Více než stotisícovou sledovanost mělo dvaadvacet ze 76 publikovaných rozhovorů. Kromě videa na stránkách Aktuálně.cz je Spotlight vyhledávaný i v podcastových platformách, kde díky němu pořady vydavatelství Economia téměř zdvojnásobily svou poslechovost, uvedla rovněž Economia.

Z dat měření výzkumu internetové návštěvnosti NetMonitor nejsou data pouze za Spotlight dohledatelná. Vykazovaná je v rámci Aktuálně.cz návštěvnost za veškerá videa označovaná jako Aktuálně.cz – video nebo Aktuálně.cz – TV stream. 

Redakce Aktuálně.cz nyní pracuje na dalším rozvoji značky Spotlight. Vedle tematických speciálů chystá živá vystoupení a setkání s diváky a posluchači.

Spotlight odstartoval na stránkách Aktuálně.cz v druhé polovině února. Po měsíci a půl příprav, spojených též s přestavbou studia, nahradil v portfoliu vydavatelství Economia projekt DVTV. Pořad moderují Linda Bartošová a Světlana Witowská.

-mav-