Heffron vzdává limitkou poctu českým letcům RAF

pondělí, 5. června 2023, 07:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Rum Heffron uvádí na trh již čtvrtou limitovanou edici, s níž vzdává hold české odvaze, tentokrát letcům RAF.

Novou limitkou vzdává rum Heffron poctu českým letcům RAF, zdroj: Heffron / Palírna U Zeleného stromu.

Novou limitkou vzdává rum Heffron poctu českým letcům RAF, zdroj: Heffron / Palírna U Zeleného stromu.

Již počtvrté vzdává značka Heffron poctu české odvaze. Tentokrát se na etiketách limitované edice Heffron 5YO Rum z Palírny U Zeleného stromu objeví čeští letci Karel Kuttelwascher, Josef František a Alois Vašátko, kteří sloužili v jednotkách britské Royal Air Force během druhé světové války a kteří se svými počty sestřelených německých letadel stali jejich nejúspěšnějšími českými letci.

Značka Heffronodvahu zakořeněnou ve své DNA. Vznikla na počest statečnosti a boje za svobodu československých legionářů a nese jméno poslední lodi vezoucí legionáře z Vladivostoku přes Panamu až do Evropy. Jejím základem je panamský rum, odkazující právě na dlouhé putování československých legionářů přes Tichý a Atlantský oceán. 

„Odvahu bojovat za správnou věc je dobré si připomínat i v dnešní době, proto jsme rádi, že jsme se mohli při tvorbě limitované edice Heffron opět spojit s Československou obcí legionářskou a společně vybrali jména odvážných hrdinů, kteří bojovali ve druhé světové válce za svobodu a spravedlnost,“ říká brand manažer značky Jan Sedláček. 

„Již od začátku naší spolupráce jsme rádi, že se díky značce Heffron dostávají do povědomí široké veřejnosti jména našich hrdinů. Jména mužů, jako byli Karel Kuttelwascher, Josef František a Alois Vašátko, kteří mohou být i dnes vzorem pro další generace. Jsem rád, že i takto můžeme vzdát čest jejich památce,“ dodává Jiří Charfreitag, vedoucí Muzea čs. legií. 

Každá varianta limitované etikety Heffron 5YO Rum bude vyrobena v počtu 10 tisíc kusů, k dostání bude od 15. června v prodejnách Albert, Billa, Globus, Kaufland, Lidl, Tesco, Penny a v e-shopech.

-stk-