Magenta TV překlopila do HD filmový a dokumentární kanál

středa, 7. června 2023, 06:45 TV, Aktuality MediaGuru

V nabídce internetové televize společnosti T-Mobile jsou k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu další dva programy. Jde konkrétně o dvojici CS Film/CS Horror a Spark TV.

V HD rozlišení je nově k dispozici i programová pozice s kanály CS Film a CS Horror. Zdroj: Pixabay

V HD rozlišení je nově k dispozici i programová pozice s kanály CS Film a CS Horror. Zdroj: Pixabay

CS Film a CS Horror jsou první dvojicí CS kanálů slovenské skupiny JOJ Media House, která má potenciál největší divácké sledovanosti. Podnikatel Leoš Pohl skrze Československou filmovou společnost budoval CS Film roky jako tradiční značku pro československý film, která později nabídla i novější tituly. Pohl prodal tento kanál spolu s dalšími svými projekty skupině JOJ v roce 2019, která pak všechny sjednotila pod hlavičku CS – přibyly dále CS Mystery a CS History.

Na společné programové pozici se CS Film a CS Horror vysílají v Magenta TV od ledna 2021. Spark TV je nová značka pro dokumentární kanál, který přivedl na český a slovenský trh bývalý ředitel TV JOJ František Borovský. Jedná se o nástupce dnes již neexistující Up Network, jediné tematické stanici v našem regionu věnované problematice letectví. Tento program nebyl nikdy k dispozici v HD formátu, což Borovského firma hned po startu Spark TV napravila. Tuto verzi už šíří řada operátorů.

-lukpol-