Novou spolumajitelkou Svengali je Markéta Dvořáčková

středa, 28. června 2023, 12:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Druhou spolumajitelkou Svengali se stala Markéta Dvořáčková. Většinovým vlastníkem zůstává Marek Pražák.

Markéta Dvořáčková, zdroj: Svengali

Markéta Dvořáčková, zdroj: Svengali

Agentura Svengali Communications má nově dva spolumajitele. K Markovi Pražákovi, který zůstává většinovým vlastníkem (90 %), se připojila Markéta Dvořáčková (10 %). Agenturu nyní vede tříčlenný tým, dlouholetým managing partnerem je Karel Samec, někdejší šéf komunikace plzeňské Škody. 

Markéta Dvořáčková do agentury nastoupila v září 2020 a ujala se řízení zakázek pro klienty z oblasti financí a služeb. V současnosti například vede pro Českou bankovní asociaci komunikační kampaň #nePINdej!, která získala na letošních Lemurech nejvíc ocenění (celkem osm) ze všech nominovaných projektů. Na starosti má také event management a tvorbu kreativních návrhů a strategií komunikačních kampaní. V minulosti působila jako mluvčí a šéfka komunikace bank nebo mezinárodních firem (Equa bank, L´Oréal, GE Money, Citi, Komerční banka). 

Svengali Communications také nově založila dceřinou společnost Svengali Digital, která se stará klientům o správu sociálních sítí. Její projekty řídí Adriana Suská, která má v rámci Svengali za sebou v posledních čtyřech letech vedení kampaní na sociálních sítích, jako je Praha jede pro Magistrát hl. m. Prahy, kampaně pro Plzeňský Prazdroj nebo pro Českou bankovní asociaci - #nePINdej!. V minulosti pracovala například jako social media manager ve Stream.cz nebo e-shopu Kulina, má zkušenosti i z agenturních pozic. 

Adriana Suská, zdroj: Svengali

Adriana Suská, zdroj: Svengali

„Založením specializované firmy reagujeme na rozšiřující se podíl digitální komunikace v našem celkovém komunikačním mixu i na aktuální stav jednání o nových zakázkách,“ říká Marek Pražák, managing owner Svengali Communications.

Svengali Communcations působí na tuzemském trhu od roku 2008, v posledních létech zvyšuje počty klientů a rozšiřuje svůj tým. Mezi její významné zákazníky patří Plzeňský Prazdroj, Česká bankovní asociace, hlavní město Praha, pražský Institut plánování a rozvoje, Karlín Group, Amádeus Real, Motorpal nebo skupina VINCI, která v tuzemsku realizuje projekt výstavby dálnice D3 formou PPP projektu. Agentura se specializuje na tvorbu integrovaných kampaní. Na letošní České ceně za PR – Lemur se stala s dvanácti proměněnými nominacemi ze šestnácti nejúspěšnější komunikační agenturou.

-mav-