Polská televize vrátila do své videotéky lineární kanály

středa, 14. června 2023, 06:00 TV, Aktuality MediaGuru

Od začátku června je možné prostřednictvím videotéky TVP VOD opět sledovat vysílání jejích lineárních programů. Tuto možnost po dobu několika měsíců provozovatel služby odebral z důvodu nutných technických změn.

Taneční soutěž Now You Can Dance. Zdroj: TVP

Taneční soutěž Now You Can Dance. Zdroj: TVP

Součástí TVP VOD jsou v současné době stanice TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Kultura, TVP Sport, TVP Historia, TVP ABC, TVP Dokument, TVP Nauka, TVP Polonia , TVP Rozrywka, TVP Historia 2, Alfa TVP, TVP ABC 2, TVP Kultura 2, Belsat, UA1, TVP World a 16 regionálních verzí TVP 3. Aplikaci si je možné stáhnout bez problémů i v České republice, nicméně na většinu programů je uplatněna tzv. geoblokace. Bez dalšího doplňku je tak u nás k dispozici pouze kanál TVP World.

Zájemci mohou využívat přístup k živému televiznímu vysílání a široké škále obsahu různých žánrů na počítačích, mobilních zařízeních a ve Smart TV. Připravena je konkrétně podpora Android TV verze 6.0 nebo novější, Tizen verze 4.0, resp. novější nebo WebOS verze 4.0.4 a novější. Pro Apple TV je vyžadována verze tvOS 13.0 nebo novější. Podporovány jsou dále Chromecast/AirPlay a MiBox s Android TV. Na mobilních zařízeních je připravena podpora iOS telefonů nebo Android.

-lukpol-