Prima a Joj adaptují komediální seriál Vytoč mého agenta

pondělí, 12. června 2023, 10:20 TV MediaGuru

Adaptace komediálního seriálu Call My Agent vzniká pro videoplatformy Prima+ a Joj Play.

Vytoč mého agenta, zdroj: FTV Prima

Vytoč mého agenta, zdroj: FTV Prima

Mezinárodními dramedy série Call My Agent bude mít českou verzi. Adaptaci nejúspěšnější francouzské série Netflixu v těchto dnech natáčí Prima ve spolupráci s TV Joj pro VOD platformy Prima+ a Joj play. Osmidílný seriál Vytoč mého agenta vzniká v režii Michala Blaška a Jakuba Machaly. Kreativní dramaturgii má v rukou režisérka Alice Nellis.

Seriál Vytoč mého agenta vypráví komediální příběhy z castingové agentury. Navíc herci, které agentura zastupuje, hrají sami sebe.

„Ve Francii je Call My Agent nedostižným hitem, posbíral řadu prestižních ocenění a jeho kvalitu dokládá i skutečnost, že aktuálně se seriál s původním francouzským názvem Dix Pour Cent adaptuje do dvaceti zemí světa. Každá země zohledňuje vlastní reálie. Stejně tak tomu je i v případě naší česko-slovenské adaptace, do které se nám podařilo získat nejlepší, ale také nejvytíženější české a slovenské herce současnosti,“ říká o seriálu výrobní ředitelka skupiny Prima Lucia Kršáková.

Hlavní role agentů Jiřího, Mariana, Andrey a Yvety získali Kryštof Hádek, Tomáš Maštalír, Martha Issová a Zuzana Kronerová

Projekt pro televize Prima a Joj vyrábí Now Productions producenta Gordona Lovitta. „Žánr dramedy je pro televizní zpracování snad vůbec nejtěžší. Opravdu dobrých seriálů tohoto žánru je na světě velmi málo, ale Call My Agent je jedním z nich. Jde o seriál, který nabízí klasické vztahové drama v kanceláři herecké agentury. Nad tím jsou příběhy a problémy jejich klientů, herecké hvězdy dostávají agenty do mnoha téměř neřešitelných situací,“ říká Gordon Lovitt.

Samy sebe ztvární Klára Issová, Iva Janžurová, Sabina Remundová, Zlata Adamovská, Taťjana Medvecká, Táňa Pauhofová, Jiří Langmajer, Gabriela Marcinková, Stanislav Majer, Juraj Loj, Bolek Polívka nebo Michal Dlouhý.

Call My Agent posbíral ve světě řadu cen a desítky nominací. Získal Globy za nejlepší televizní film i za nejlepší herecké výkony, má Mezinárodní cenu Emmy Awards za nejlepší komedii a řadu cen filmové a televizní kritiky.

-mav-