Puma reorganizuje svůj globální marketingový tým

středa, 21. června 2023, 07:00 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Řízení značky a marketingových operací přesouvá Puma z Bostonu do centrály v německém Herzogenaurachu.

Globální marketingový tým Pumy povede Richard Teyssier, zdroj: Puma.

Globální marketingový tým Pumy povede Richard Teyssier, zdroj: Puma.

Německá sportovní společnost Puma mění svou globální marketingovou organizaci. Reorganizace má vylepšit sladění napříč klíčovými obchodními jednotkami a urychlit rozhodovací procesy. Řízení značky a marketingových operací se stěhuje z amerického Bostonu do centrály společnosti v německém Herzogenaurachu.

„Značka Puma je klíčovým faktorem úspěchu naší společnosti. Naše analýzy nicméně jednoznačně ukazují, že Puma má rozsáhlé možnosti, jak využít svého plného potenciálu. Proto je její neúnavné posilování jednou z našich hlavních strategických priorit. S globální marketingovou organizací sídlící v blízkosti našich klíčových centrálních orgánů, přímo v sídle společnosti, budeme moci položit organizační základy pro tento proces. To zajistí konzistenci značky a urychlí interní rozhodovací procesy. Cílem je posílení značky Puma a její silnější orientaci na spotřebitele. Díky novému nastavení tak budeme schopni realizovat efektivní kampaně, které upevní značku v mysli našich spotřebitelů,“ komentuje rozhodnutí Arne Freundt, generální ředitel společnosti Puma. 

V souvislosti s reorganizací se Adam Petrick, globální ředitel společnosti Puma, rozhodl po více než dvou desetiletích nepřecházet do Herzogenaurachu, ale věnovat se novým výzvám mimo firmu. Ve společnosti bude působit do konce roku.

Globální marketingovou organizaci na pozici globálního ředitele pro značku a marketing povede od 1. července dosavadní regionální generální ředitel Puma pro Evropu Richard Teyssier. V této funkci bude přímo podřízen Arne Freundtovi. Před nástupem do společnosti Puma v roce 2010 působil Teyssier 17 let ve vedení marketingových oddělení ve firmě Mars, kde byl zodpovědný za značky M&Ms a Twix ve Francii. V Pumě byl do roku 2021 generálním ředitelem pro francouzský trh, poté převzal odpovědnost za střední Evropu, Spojené království, Irsko a jižní a severní Evropu napříč všemi kanály. Evropský region povede i nadále, dokud nebude oznámen jeho nástupce.

Marketingová organizace Puma North America bude následně posílena přidělením odpovědnosti za místní sportovní marketing a řízení lokálních partnerství s cílem pozvednout značku na americkém trhu.

-stk-