Qwest Classical zmizela z nabídek Rakuten TV a Plex

pondělí, 5. června 2023, 15:05 TV, Aktuality MediaGuru

Streamovací služby Rakuten TV a Plex působící také v České republice přerušily v uplynulých dnech vysílání hudebního kanálu Qwest TV Classical. V jejich nabídce jsou tak v tuto chvíli k dispozici programy Qwest TV Jazz & Beyond a Qwest TV Mix.

Pro milovníky vážné hudby nejde o dobrou zprávu. Zdroj: Pixabay

Pro milovníky vážné hudby nejde o dobrou zprávu. Zdroj: Pixabay

Jak název stanice napovídá, Qwest TV Classical se orientuje na klasickou hudbu, operu a balet. Špatnou zpravou je přerušení distribuce tohoto programu zejména pro uživatele videotéky Rakuten TV, kde už za uplynulých několik týdnů/jednotek měsíců zmizela druhá stanice tohoto typu. Japonská společnost poskytovala zájemcům v České republice bezplatný přístup také ke kanálu Stingray Classica. Nadále ho mohou sledovat například zájemci operátorů Skylink a T-Mobile.

Uživatelé multimediální platformy Plex mohou jako náhradu za Qwest TV Classical sledovat stanici Vivaldi. Zbývající dva programy z této rodiny, tedy Qwest TV Jazz & Beyond a Qwest TV Mix pokračují v nabídkách obou služeb beze změny. Rakuten TV má v nabídce z hudebních programů dále Clubbing TV a několik kanálů Stingray včetně koncertního okruhu Qello Concerts. Plex nabízí v České republice stanice Music Legends, La Bocina Latina, Stingray, Trace TV nebo Party Karaoke.

-lukpol-