Značkové prodejny i péči ve Vodafone vede Kohout

pátek, 2. června 2023, 07:30 Aktuality, Retail, Marketing, Lidé MediaGuru

Síť značkových prodejen a zároveň oddělení péče ve společnosti Vodafone bude nově řídit Jan Kohout.

Jan Kohout, zdroj: Vodafone CR

Jan Kohout, zdroj: Vodafone CR

Vodafone ukončil integraci aktivit bývalé společnosti UPC, a ruší tak oddělení integrace, které vedl viceprezident Jan Kohout. Ten nově povede síť značkových prodejen a zároveň přebírá oddělení péče po Anně Hoerové, která po více než dvaceti letech odchází z firmy.

Jan Kohout přišel do Vodafonu ze společnosti UPC Česká republika, kde působil na pozici marketingového ředitele. Dva roky byl zodpovědný za rozvoj internetových a televizních služeb napříč zeměmi Česko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Polsko. Má bohaté zkušenosti z oboru telekomunikací, několik let pracoval ve společnosti O2 a GTS Novera.

Anna Hoerová, jež odchází po více než dvaceti letech ve firmě z pozice viceprezidentky pro péči o zákazníky, stála za úspěšnými projekty, jako je spuštění chatbota TOBiho nebo změna systému CRM, který se stará o správu vztahů se zákazníky. Byla u neomezené tarifní revoluce, spojení s UPC i u toho, když lidé z oddělní péče o zákazníky přecházeli na práci z domova během pandemie. Byla jednou z mála kolegyň, které zažily všechny ředitele Vodafonu v Česku. 

V rámci strukturálních změn se tým strategie v čele s ředitelem Tomášem Elblem přesouvá do oddělení financí pod viceprezidenta Milana Knížete. Statutárním orgánem společnosti Vodafone CR se s účinností k 1. červnu namísto představenstva stává správní rada. V důsledku přijetí nových stanov dochází ke změně z tzv. dualistického systému řízení na monistický a ke stejnému datu proto zaniká dozorčí rada společnosti. Předsedou správní rady je Petr Dvořák, generální ředitel českého Vodafonu, členy správní rady jsou Milan Kníže, viceprezident pro finance a strategii, a Jan Klouda, viceprezident pro právní záležitosti, řízení rizik a korporátní bezpečnost.

-stk-