Zpravodajská televize CNN s upraveným vizuálem

neděle, 4. června 2023, 08:13 TV, Aktuality MediaGuru

Zákazníci placených služeb a satelitní diváci, kteří mají v nabídce americkou zpravodajskou televizi CNN, mohli od čtvrtka 1. června zaznamenat úpravu grafického vizuálu. Ten zachoval původní styl, ale působí modernějším dojmem.

Nový vizuál americké zpravodajské televize CNN. Repro: CNN

Nový vizuál americké zpravodajské televize CNN. Repro: CNN

Portál Mediaite připomíná, že změna grafického vizuálu přišla v době, kdy se musí vedení televize vyrovnávat s historicky nejnižší sledovaností a zároveň i negativními reakcemi na její program od bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa zejména na sociální síti Twitter. CNN nekomunikovala nasazení nového vizuálu prostřednictvím tiskové zprávy, informovala však o něm zaměstnance prostřednictvím internerního mailu podepsaného generálním ředitelem Chrisem Lichtem.

„Je to čistá a moderní prezentace, která poskytuje mnohem větší flexibilitu ve způsobu, jakým sdělujeme informace a naléhavosti našim divákům po celém světě,“ cituje Mediaite s e-mailu od šéfa CNN a doplňuje: „Je to první velká aktualizace za posledních deset let a díky tomu se zprávy stanou hvězdou jakékoli obrazovky.“ Americká zpravodajská televize je divákům v Česku dostupná v placených službách zejména pouze v SD rozlišení, v HD ji lze přijímat na satelitu Astra, pozice 28,2 stupně východně.

-lukpol-