Air Bank startuje nové reklamy z konceptu „I to se může stát"

pondělí, 31. července 2023, 07:30 Reklama MediaGuru

Od úterý 1. srpna nasazuje Air Bank nový komunikační koncept „I to se může stát".

Z nového spotu Air Bank, zdroj: Air Bank

Z nového spotu Air Bank, zdroj: Air Bank

Air Bank po dvanácti letech výrazně mění styl své marketingové komunikace. Dvojicí televizních bankéřů v podání Tomáše Měcháčka a Tomáše Jeřábka střídá od 1. srpna 2023 nový komunikační koncept s názvem „I to se může stát“. Namísto poukazování na bankovní nešvary se v něm Air Bank zaměřuje na to, jak pomáhá klientům mít se lépe v jejich každodenním životě. Nové reklamní příběhy ukazují s dávkou nadsázky a fantazie nepředvídatelné situace.

V nových televizních reklamách se i nadále objevuje herec Tomáš Měcháček, který Air Bank reprezentoval už v jejím původním komunikačním konceptu. Nově komentuje samotné dění, které se v reklamních spotech odehrává. V nich vedle dalších herců, kteří ztvárňují klienty, účinkuje například také smyšlený nový druh, na který hlavní hrdina jednoho z příběhů narazí během ztroskotání na pustém ostrově, anebo hlouček influencerů obdivujících hotel vytvořený z obří dýně.

Nové reklamní spoty Air Bank v rámci jejího komunikačního konceptu „I to se může stát“ nasadí banka na TV stanice Nova a Prima postupně od 1. srpna 2023.

Nový reklamní spot „Exotická dovolená“, zdroj: Air Bank

Nový reklamní spot „Netradiční hotel“, zdroj: Air Bank

„Náš nový komunikační koncept nám pomáhá kreativními způsoby ukazovat, na čem si zakládáme a co nás odlišuje od ostatních bank na trhu. Díky němu také můžeme konečně naplno předvést, že jsme bankou, která má své klienty opravdu ráda. A že vše, co pro naše klienty děláme, vede k tomu, aby měli se svými penězi jednodušší život a aby jich měli více. To, že je náš přístup správný, dlouhodobě dokazuje spokojenost našich více než 1,1 milionu klientů, která je ve srovnání s ostatními bankami vůbec nejvyšší. V nových reklamních příbězích navíc rozhodně neklademe meze fantazii, a může se v nich tedy stát opravdu cokoliv. Věříme proto, že budou diváky bavit stejně jako nás a že naše komunikace bude ve svém oboru i nadále patřit mezi nejlepší,“ vysvětluje Oldřich Dostál, marketingový ředitel Air Bank.

Banka ve svém novém komunikačním konceptu využívá takzvaný efekt motýlích křídel, často používaný například ve filmové tvorbě. Ten spočívá v myšlence, že i jediný malý skutek na začátku může spustit celý řetězec událostí a mít zásadní vliv na to, jak se věci na jeho konci vyvinou. Mají ukázat, že díky službám banky mohou mít klienti třeba více volného času, méně starostí nebo větší úspory, a tím v životě zažívat věci, které by jinak nezažili. V novém konceptu se bude Air Bank věnovat například spoření, půjčkám, hypotékám, investicím, odměnám za placení nebo službám pro děti nebo podnikatele.

Nová reklamní kampaň je výsledkem spolupráce kreativního dua Wilhelm Kinga, agentury Werk.camp a interního marketingového týmu Air Bank. Produkci zajišťoval Filmservice a režie se opět ujalo režijní duo Mods, tedy Martin Přikryl s Michalem Nohejlem.

Air Bank po 12 letech opustí komunikační koncept Dva světy

pondělí 10. července 2023

-mav-