Aktuálně.cz spouští podcast Bartošové Safe Space

pondělí, 24. července 2023, 15:45 Aktuality, Internet & Mobil, Rádio MediaGuru

Vedle videopořadu Spotlight připravuje Linda Bartošová pro Aktuálně.cz nový podcast Safe Space.

Zdroj: Economia

Zdroj: Economia

Zpravodajský portál Aktuálně.cz spouští nový publicistický podcast moderátorky pořadu Spotlight Lindy Bartošové nazvaný Safe Space. Chce se zabývat společenskými tématy, která provázejí stereotypy a nepochopení. Dokumentární formou prozkoumává otázky dnešní společnosti, mladé generace, popkultury, feminismu, hudby či filozofie.

„Jsem ráda, že kromě rozhovorů v pořadu Spotlight se mohu dál věnovat i publicistickému žánru a rozvíjet tak autorskou a dokumentární formu žurnalistiky. Právě ta mě osobně velmi baví a v poměrně přesyceném mediálním a podcastovém trhu mi jako jeden z mála žánrů dává smysl. V podcastu zpracovávám témata, která si říkají o intimnější a právě dokumentárnější formu, nabízí kontext, nejrůznější perspektivy i osobní příběhy,“ říká Linda Bartošová.

Hudbu pro podcast vytvořil hudebník Ondřej Holý alias dné. Podcast bude dostupný na Aktuálně.cz a v podcastových aplikacích. První epizoda přináší pohled na fenomén Barbie v souvislosti s novým blockbusterem režisérky Grety Gerwig.

-mav-