Alza marketplace se mění na Alza Trade

pondělí, 31. července 2023, 19:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Alza mění název svého marketplace, nově bude vystupovat jako Alza Trade.

Zdroj: Alza.cz

Zdroj: Alza.cz

Alza mění od 26. července název svého marketplace, Alza marketplace bude nově fungovat jako Alza Trade. Cílem této změny je lépe vystihnout specifika této služby, která zahrnují výběr zboží od více než tisíce dodavatelů.

Na rozdíl od jiných marketplace neprodávají na Alza Trade zboží neprodávají zákazníkovi jednotliví prodejci, ale společnost Alza. Zákazníci tak uzavírají smlouvu přímo s ní. Ta je tak zodpovědná za kompletní prodejní a poprodejní proces a nese odpovědnost za dodání zboží a poskytování všech služeb. Ve vztahu k Alze jsou pak jednotliví prodejci v postavení dodavatelů.

„Standardně je provozovatelem marketplace jedna firma, ale zboží prodávají jednotliví prodejci, kteří na této platformě působí, vystavují faktury a zákazníci pak reklamace řeší s jednotlivými prodejci (třeba i v jiném jazyce). V rámci Alza Trade zboží prodává přímo Alza, přebírá odpovědnost za doručení zboží a poskytuje poprodejní služby, jako jsou například zmíněné reklamace,“ vysvětluje Jan Pípal, ředitel Alza Trade Alza.cz.

Alza Trade je tedy obchodní označení služby, kdy dodavatel dodává zboží Alze a následně při internetové objednávce zákazník uzavírá smlouvu se společností Alza, nikoliv s dodavatelem. Alza tak garantuje, záruku po dobu 24 měsíců, storno objednávek a vyřízení reklamací, které je možné provést i prostřednictvím AlzaBoxů. 

„Možnost vybírat si zboží od více než tisíce dodavatelů je pro nás důležitou součástí růstového byznysu. Jen za loňský rok vyrostl tento segment o 56 % a poprvé přesáhl obrat jedné miliardy korun. A noví dodavatelé neustále přibývají,“ dodává Pípal. 

-stk-