Alza rozšiřuje službu expres doručení do AlzaBoxu

středa, 19. července 2023, 11:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Alza.cz rozšiřuje službu „Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš“ na celé Česko.

Zdroj: Alza.cz

Zdroj: Alza.cz

E-shop Alza.cz nabízí službu „Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš” nově po celé republice. Ten, kdo si na Alza.cz objedná do půlnoci, si své zboží může vyzvednout už druhý den ráno v jednom z více než 1400 AlzaBoxů. 

„V celém Česku nyní máme více než 1400 boxů a všimli jsme si, že hodně zákazníků objednává ve večerních hodinách a volí doručení právě do AlzaBoxů. A my zkrátka nechceme nechat naše zákazníky zbytečně dlouho čekat. Proto jsme tuto jedinečnou službu rozšířili na celé území Česka. To znamená, že zákazník, který například v Aši, Liberci, Praze, Brně nebo Ostravě objedná zboží ve 23:59, si ho může již druhý den v 8:00 ráno vyzvednout v AlzaBoxu, který si sám vybral. To je rychlost, kterou nikdo jiný nenabízí,” říká Jakub Krejčíř, místopředseda představenstva Alza.cz.

U každého produktu, u kterého Alza.cz službu „Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš“ nabízí, najde zákazník v aplikaci nebo na webu mapu s přesným časem doručení. „Zákazník si navíc může objednat i v sobotu minutu před půlnocí a zboží najde v AlzaBoxu už v neděli ráno, a to napříč celou republikou. Do AlzaBoxů totiž doručujeme i o víkendech. Služba ‚Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš’ tedy funguje 7 dní v týdnu,” dodává Krejčíř.

Doručení do AlzaBoxů volí víc než 50 procent zákazníků. S členským programem AlzaPlus+ mají zákazníci doručení zdarma. „Podle našich dat ujede balíček doručovaný do AlzaBoxu o třicet procent kratší trasu než ten, který se doručuje na adresu, takže jeho uhlíková stopa je nižší,” vysvětluje Peter Šupák, ředitel expanze Alza.cz, a dodává: „Kromě toho je důležité zmínit, že dalším pozitivním aspektem je efektivní distribuce mimo dopravní špičku. Díky 24hodinovému provozu AlzaBoxů můžeme zajišťovat rozvoz zásilek mimo dopravní špičku. Instalace AlzaBoxů také přispívá k redukci počtu zásilek doručovaných na konkrétní adresu o 35 %.”

První AlzaBox byl instalován v roce 2013, nyní jich má přes 1400. Každý AlzaBox má 100 úložných schránek různých velikostí (XS – L). Přístupné jsou 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Prostřednictvím formuláře mohou lidé posílat podněty na otevření dalších AlzaBoxů.

-stk-