Botas uvádí novou vizuální identitu i redesignovaný model

pátek, 14. července 2023, 09:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Značka Botas, kterou začátkem roku převzala společnost Vasky, má novou vizuální identitu. Představuje i redesignovaný model Botas Classic.

Značka Botas představila novou vizuální identitu i redesignovaný model Botas Classic, zdroj: Botas / Vasky.

Značka Botas představila novou vizuální identitu i redesignovaný model Botas Classic, zdroj: Botas / Vasky.

Značka Botas, jež od začátku letošního roku spadá pod firmu Vasky, prošla rebrandingem. Novinkou je i redesign původního modelu Botas Classic. 

Nová vizuální identita značky Botas čerpá z její historie i moderních trendů současnosti. Využívá trikoloru národních barev, která pro ni byla vždy symbolická. Tu doplňuje o výrazné energické barvy – žlutou, zelenou a černou – a geometrické tvary, které jsou neodmyslitelnou součástí herních ploch a odkazují tak na sportovní historii Botasu. U loga značky zůstala zachována podstata, jen prošlo modernizací. Počáteční písmeno „B“ například připomíná píšťalku rozhodčích.

Dále značka představila redesign modelu Botas Classic. „Prvním modelem, ve kterém pokračujeme, je vzor Classic s historií sahající do 70. let minulého století. Zároveň ho vnímáme jako ikonický, obzvlášť v barevné kombinaci trikolory, se kterou je firma Botas historicky spjatá,“ uvádí nový majitel značky Václav Staněk.

Firma Vasky, jež Botas právně odkoupila, má v plánu vést značky odděleně.  Zatím však bude možné redesignovaný model Botas Classic Trikolora zakoupit na webu Vasky za předprodejovou cenu 2499 Kč. Stálá prodejní cena bude 2999 Kč.

„Za sebou máme kus práce, ale ještě větší nás čeká. Botas je českou obuvnickou legendou. Neměla by ale žít ve stínu své dřívější slávy. Je načase ukázat, že Botasky mají i dnes co nabídnout. Vždyť legendy přece žijí věčně. Příběh tedy nekončí, ba naopak – teprve začíná,” dodává Václav Staněk.

-stk-