Do AlzaBoxů dodává i PPL, síť má všechny velké dopravce

čtvrtek, 27. července 2023, 15:10 Aktuality, Retail MediaGuru

AlzaBox se stává první sítí výdejních míst, do které nově nabízí možnost doručení všichni klíčoví dopravci.

Zdroj: Alza.cz

Zdroj: Alza.cz

Alza.cz zapojila do své sítě AlzaBoxů dalšího dopravce, společnost PPL. Tím se stává první otevřenou sítí plně automatizovaných boxů, do kterých nabízí možnost doručení zásilek všichni velcí balíkoví dopravci. Síť AlzaBoxů nyní nabízí zákazníkům více než 1400 výdejních míst po celé České republice.

PPL se tak přidává k dopravcům Zásilkovna, Balíkovna (Česká pošta), GLS, DPD, WE||DO a DHL, kteří už do AlzaBoxů dodávají.

„AlzaBoxy v České republice, na Slovensku a v Maďarsku disponují měsíční doručovací kapacitou až 6,7 milionů balíčků a tento počet navíc neustále narůstá. Doručení do AlzaBoxů patří mezi oblíbené způsoby dodání objednávek z Alza.cz, volí ho víc než 50 procent zákazníků, a to zejména díky časové flexibilitě, jednoduchosti a rychlosti dodání,” říká Jakub Krejčíř, místopředseda představenstva Alza.cz.

Jen za první polovinu letošního roku rozšířila společnost Alza svou síť výdejních boxů o 140 nových míst napříč Českem a na 50 místech Česka navýšila kapacitu stávajících boxů. Alza vybírá místa pro nové AlzaBoxy na základě počtu obyvatel, velikosti e-commerce trhu v dané lokalitě a vytíženosti okolních boxů. Cílem je nabídnout zákazníkům co nejlepší dostupnost a pohodlí při doručování jejich objednávek.

AlzaBoxy lze využít i pro podání zásilky. Zákazníci tak mohou podávat, vrátit nebo reklamovat zboží bez nutnosti navštívit pobočku nebo odesílat zásilku tradiční formou. Služba je dostupná nejen pro zákazníky Alzy, ale i pro zásilky doručované dopravcem DHL a brzy i DPD. „Za pouhý červen bylo přes systém zpětného toku prostřednictvím AlzaBoxů podáno 54 000 zásilek. Alza.cz tak zjednodušuje a urychluje proces reklamací a vracení zboží a opět tak potvrzuje svůj zájem o maximální spokojenost zákazníků a kvalitní poprodejní služby,” zmiňuje Jakub Krejčíř.

„Podle našich dat ujede balíček doručovaný do AlzaBoxu o třicet procent kratší trasu než ten, který se doručuje na adresu, takže jeho uhlíková stopa je nižší,” dodal Peter Šupák, ředitel expanze Alza.cz.

-mav-