Lukáš Kubát je novým finančním ředitelem skupiny Prima

čtvrtek, 13. července 2023, 10:15 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Dosavadní ředitel strategie a distribuce skupiny Prima Lukáš Kubát se od srpna posune na pozici finančního ředitele. Střídá Ladislava Musila, který ze společnosti odchází.

Lukáš Kubát, zdroj: FTV Prima

Lukáš Kubát, zdroj: FTV Prima

Na pozici finančního ředitele skupiny Prima se posouvá od 1. srpna Lukáš Kubát, který doposud ve společnosti působil jako ředitel strategie a distribuce. Stávající ředitel Ladislav Musil, který do skupiny nastoupil jako dočasný finanční ředitel, své angažmá ve skupině Prima končí k 31. červenci. „Na Primě řídil přenastavení finančních procesů, nutných pro úspěšnou transformaci od primárně televizní skupiny k multimediálnímu domu, což se mu zdárně povedlo,“ uvedl Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Cílem Lukáše Kubáta v nové pozici má být podle jeho slov další rozvoj dynamického business reportingu, podpora synergií mezi jednotlivými divizemi skupiny a zlepšování efektivity procesů. „Ve skupině Prima rádi dáváme prostor k rozvoji svým interním talentům, a proto jsme se rozhodli, že pozici finančního ředitele nabídneme Lukáši Kubátovi, který má bohaté zkušenosti v oblasti korporátních financí. Navíc velmi dobře rozumí mediálnímu odvětví, jeho výzvám a příležitostem," upřesnil.

Lukáš Kubát nastoupil na Primu v roce 2021 jako ředitel strategie a distribuce. Do jeho agendy mimo jiné patřil rozvoj nových projektů skupiny Prima i spolupráce s jednotlivými operátory v České republice a na Slovensku. Svou kariéru začínal ve společnostech Ernst & Young a Deloitte, kde pracoval v oddělení finančního auditu a corporate finance. Deset let zastával seniorní a vedoucí pozice ve společnosti CME. Věnoval se především korporátní strategii a diverzifikaci příjmů na šesti trzích střední a východní Evropy. Absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a studoval i na UCLA Anderson School of Management v Los Angeles ve Spojených státech.

-mav-