Módní ředitelkou české Elle je Mária Kohútik

pondělí, 17. července 2023, 10:05 Lidé, Tisk MediaGuru

Pozici módní ředitelky české edice lifestylového měsíčníku pro ženy Elle převzala od července Mária Kohútik.

Mária Kohutik, zdroj: Burda International CZ

Mária Kohutik, zdroj: Burda International CZ

Pozici módní ředitelky české edice lifestylového měsíčníku pro ženy Elle převzala od července Mária Kohútik. První vydání, do kterého se propíše její módní vize, bude zářijové.  Má mít klíčovou roli v rozvoji módní strategie napříč všemi kanály Elle, ať už jde o trendy, vytváření obsahu nebo módní supervizi sociálních sítí a eventů. 

„Mária patří ke špičce ve svém oboru u nás a do týmu přináší vedle mnohaletého know-how také cennou síť kontaktů z celé Evropy. Kreativita je pro ni na prvním místě, má velmi originální vizuální cítění a nikdy si neklade malé cíle,“ uvedla Thea Kučerová, šéfredaktorka Elle 

„Chci tvořit módní obsah se silným odkazem, zvláště pak v době, kdy řešíme důležitá témata jako diverzita, inkluzivita nebo nové technologie. Na prvním místě je pro mě silná vizuální stránka módní fotografie, která ani v dnešní digitální době neztrácí na významu. Mým cílem je přinášet originální a progresivní pohled na aktuální dění v módě ve světě i na domácí scéně, ale také optimismus a pozitivitu v této komplikované době,“ popsala Kohútik.

Mária Kohútik vystudovala módní styling a fotografii na londýnské University of the Arts. Pracovala v redakci časopisu InStyle, na pozici módní ředitelky působila v magazínech Dolce Vita a Harper's Bazaar. Spolupracovala s Mercedes-Benz Prague Fashion Week jako kurátorka přehlídek. 

-mav-