Netflix získal v USA populární seriály z videotéky HBO

pátek, 7. července 2023, 09:15 TV, Aktuality MediaGuru

Společnost Warner Bros. Discovery poskytla ve Spojených státech část své knihovny společnosti Netflix. Koexkluzivní dohoda znamená, že část seriálových titulů se objeví v obou službách.

Hrdinky seriálu Nesvá, který nabídl Netflix z katalogu HBO jako první. Zdroj: HBO

Hrdinky seriálu Nesvá, který nabídl Netflix z katalogu HBO jako první. Zdroj: HBO

Podle amerického serveru Deadline se mohou předplatitelé Netflixu dále těšit například na seriály Six Feet Under (Odpočívej v pokoji), Band of Brothers (Bratrstvo neohrožených), The Pacific (Pacifik) nebo Ballers (Hráči). Vzhledem k tomu, že smlouva, kterou je možné označit za historickou, je koexkluzivní, tituly sice nabídne nově Netflix, ale nadále zůstanou i v původní knihovně. Připomeňme, že společnost Warner Bros. Discovery již část své knihovny prodala službě SkyShowtime.

Deadline připomíná, že generální ředitel Warner Bros. Discovery David Zaslav na začátku svého funkčního období naznačil, že je otevřený vzdát se exkluzivity a licencovat obsah, aby zvýšil zisk obří společnosti. Začátkem tohoto roku se Warner Bros. Discovery ve Spojených státech uchýlila k distribuci titulů, jako je Westworld, na bezplatné streamovací platformy, jako je Roku a Tubi. České republiky nebo Slovenska se aktuální novinka netýká, nicméně jde rozhodně o významný krok, na který je třeba upozornit.

-lukpol-