Novým šéfem komunikace Českých drah je Petr Nešpůrek

středa, 19. července 2023, 07:45 Aktuality, Lidé, Marketing ČTK

Petr Nešpůrek dříve působil v mezinárodních firmách zabývajících se komunikací a marketingem.

Petr Nešpůrek, zdroj: MediaGuru.cz

Petr Nešpůrek, zdroj: MediaGuru.cz

Novým ředitelem odboru komunikace státního železničního dopravce České dráhy (ČD) se stal Petr Nešpůrek. Generální ředitel ČD Michal Krapinec ho do funkce jmenoval v úterý 18. července. Dříve Nešpůrek působil v mezinárodních firmách zabývajících se komunikací a marketingem. 

„V následujícím období se chci zaměřit na posílení povědomí o Českých drahách jako o stabilním, důvěryhodném a spolehlivém dopravci, který neustále inovuje své služby poskytované zákazníkům ať už v tuzemsku, nebo na mezinárodních spojích," sdělil Nešpůrek.

Nešpůrek má podle drah bohaté zkušenosti z komerční sféry. Působil ve vedoucích pozicích například v komunikační skupině Publicis Groupe nebo mediální agentuře OMD Czech. „Do Českých drah přicházím s ambicí vytěžit své dosavadní zkušenosti a znalosti z komerčního segmentu. Mezi ně patří příprava komunikačních strategií českých i globálních značek, komunikace s různorodými cílovými skupinami a jejich aktivní zapojování do světa nových technologií a silná znalost prostředí digitální reklamy," doplnil Nešpůrek.

-čtk-