Partneři nabídnou v Karlových Varech pikniky, jógu i tiché disco

sobota, 1. července 2023, 08:05 Marketing MediaGuru

Začíná 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na který si jeho partneři připravili celou řadu aktivací.

Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary

Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary

Ve dnech 30. června až 8. července proběhne v Karlových Varech mezinárodní filmový festival. Partneři si na něj i letos připravili celou řadu neotřelých aktivací, které zahrnují nejen gastronomické a hudební zážitky, ale i cvičení jógy, pikniky nebo tichou diskotéku. 

Dění kolem KVIFF.TV Parku

Také tento rok bude pomyslným středobodem karlovarského festivalu multifunkční festivalové centrum KVIFF.TV Park, který se nachází v bezprostředním sousedství Hotelu Thermal. Otevřen bude vždy od 11 hodin dopoledne do 3 hodin ráno. Modulární stavba je dílem architektonického studia Chybík + Krištof. Na programu bude například pořad Prostor KVIFF X, v němž zodpovídá Čestmír Strakatý festivalové hosty, setkání s delegacemi filmů v Hlavní soutěži Meet & Greet, každovečerní KVIFF.TV kvíz by Campari. Letošní novinkou budou stand-up komici, kteří vystoupí čtyřikrát během festivalu. Mezi nimi se objeví Michael Szatmary, Jiří Jakima, Tigran Hovakymian, Arnošt Frauenberg či Ester Kočičková. Součástí bude i hudební program a drinky v centrální Campari Lounge, kde se bude podávat v podvečer apertiv s italskými specialitami. Na ochutnání bude i speciální signature drink Negroni KVIFF 57. 

KVIFF.TV Park od architektonického studia Chybík + Krištof bude na festivalu letos podruhé, zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.

KVIFF.TV Park od architektonického studia Chybík + Krištof bude na festivalu letos podruhé, zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.

Knihkupectví Luxor nabídne v KVIFF.TV Parku půjčovnu knih, deskových a karetních her. „Návštěvníci si za úsměv a peněžní zálohu budou moci půjčit knihy, deskové a karetní hry na chvíli nebo i celý den. Věříme, že půjčovnu využijí a zkrátí si tak čekání na film nebo doprovodný program festivalu. Současně si budou moct zasoutěžit o knižní balíčky a další odměny,“ přibližuje na dotaz MediaGuru Klára Unzeitigová, vedoucí marketingu Luxoru.

V KVIFF.TV Parku bude dále možné osvěžit se zmrzlinou v Magnum lounge nebo zahnat hlad v Rohlík Bistru. Poblíž bude zaparkovaný coffee truck Nespresso (další bude stát před Grandhotelem Pupp), kde se bude podávat káva, kávové drinky či coldbrew a vystaven zde bude i designový bicykl Vélosophy, který vyrobila švédská firma z použitých hliníkových kapslí Nespresso a který je možné vyhrát v soutěži na Instagramu. 

U hotelu Thermal bude umístěna také Iqos Lounge společnosti Philip Morris. Na programu budou talk show Libora Boučka, jenž bude zpovídat hosty, mimo jiné Daru Rolins, Ondřeje Brzobohatého či generální ředitelku české pobočky Philip Morris Andreu Gontkovičovou. Představena bude rovněž limitovaná edice Iqos Iluma We s písní od zpěváka Adonxs. V Dvořákových sadech je během festivalu umístěna laboratoř Svět bez kouře, v níž letos návštěvníci najdou instalaci Jana Plecháče s názvem „Nadechněte se“. Tu tvoří pestrobarevný květinový vodopád, který vyvěrá z vázy z českého křišťálu značky Moser. Celkový dojem mají umocnit zvuky letní louky. Instalace je inspirována vizí budoucnosti bez kouře společnosti Philip Morris, která má za cíl, aby jednoho dne cigarety a spolu s nimi cigaretový kouř zmizely ze světa.

Možné bude zacvičit si jógu i zkusit tichou diskotéku

Již zmíněný Rohlík bude mít svou hlavní zónu Rohlík Park ve Smetanových sadech, kde si budou návštěvníci moci vybrat občerstvení či drink ze speciálního festivalového menu z farmářských surovin. Možné bude využít i piknikový koš. Kromě jídla a pití nabídne online supermarket také živé koncerty kapel Kalle, Emma Smetana & Jordan Haj, The Ouous, En.dru a dalších. Na večery si připravilo své sety několik DJs. 

Pro členy klubu Rohlík Premium a držitele prémiových karet Visa bude připravena Visa Premium Lounge. V tomto prostoru budou mít návštěvníci možnost odpočinku nebo třeba setkání a popovídání si s některými dodavateli Rohlíku. Pro rodiny s dětmi bude postavena speciální Rohlíček zóna, kde budou moci využít vybavený přebalovací a kojící koutek nebo jídelní koutek s mikrovlnkou, ohřívačkou a sterilizátorem na lahvičky. K dispozici bude také dětský koutek nebo hlídání dětí.

Kromě Rohlík Bistra a Rohlík Parku budou k dispozici ještě Rohlík Pointy, kam si lze objednat nákup z e-shopu. Jeden se bude nacházet ve Smetanových sadech u Rohlík Parku a druhý ve stanovém městečku Rolava.

Společnost Orlen Benzina využívá karlovarský festival k větší podpoře své značky Orlen, která v síti čerpacích stanic postupně přebírá vedoucí roli. V Karlových Varech vystaví na ulici T. G. Masaryka naproti poště Orlen Petrolab, v němž bude možné objevovat, jak ropa reaguje na hudbu. Kromě toho nabídne instax koutek či kávu a hot dog od Stop Café. Zájemci budou moci využít i komentované prohlídky města, zajít si na piknik s Janem Smigmatorem, Nachtigall Artists, Mirai, zatančit si Bachatu nebo zacvičit jógu. 

Lekce jógy si budou moci festivaloví návštěvníci zacvičit také ve Vodafone zóně ve Dvořákových sadech, kde bude možné také zkusit závody 5G miniaut, navštívit workshopy s filmovými animátory a influencery Jankem Rubešem a Anet X nebo zajít filmová promítání a besedy s Janou Plodkovou, Milenou Steinmasslovou a Jiřím Havelkou. Na programu bude film Semínka dobrodějů o životě s autismem a síle dobrovolnictví či studentský snímek Osamocený o tématu stárnutí, na besedách bude prezentována například aplikace AfaSlovník pro lidi zotavující se z mrtvice, bionická ruka, exoskeleton či virtuální realita, kterou využívají lékaři při operacích mozku. V neposlední řadě bude večer připravena zábava ve formě silent disco, kdy DJ hraje svůj set přímo do sluchátek. 

Zdroj: Vodafone

Zdroj: Vodafone

Zájemci se mohou zúčastnit soutěže s nápovědami a indiciemi, které bude možné najít na sociálních sítích i v samotné Vodafone zóně a které přinesou jednomu šťastlivci hodnotnou výhru schovanou uvnitř záhadného Mystery Boxu. 

Již tradičně vytvořil červený mobilní operátor pro návštěvníky také praktického průvodce v podobě aplikace KVIFF Guide. V prostorách Vodafone Lounge v Hotelu Thermal bude navíc pro zástupce firem a podnikatele k dispozici technická ukázka inteligentní sítě SD-WAN, která dokáže ve firmách předvídat a řídit poptávku a která je řízená softwarově z jednoho místa.

Filmy, koncerty i výlet za město nabídnou firmy zdarma

U Mlýnské kolonády bude i letos sídlit Innogy point, kde se budou konat talk show s tvůrci filmů, které energetická firma finančně podpořila, i podvečerní recitály vybraných umělců. „Chceme také, aby lidé díky nám chodili do festivalových kin. Proto budou opět hledat kešky, které na Innogy Pointu u Mlýnské kolonády vymění za vstupenky do večerního kina, často na premiéry soutěžních snímků,“ vysvětluje tiskový mluvčí společnosti Martin Chalupský a dodává, že letos pod taktovkou Innogy poprvé proběhne akce v městské Galerii, kde bude 3. července od 19. hod. v provozu Kino Filmové nadace. Na programu budou snímky Kobry a užovky a Il Boemo, které mohou návštěvníci zhlédnout zdarma. 

U Vřídla bude možné občerstvit se v Mattoni Life Baru, kde každý večer vystoupí minimálně tři hudební interpreti. Všechny koncerty budou pro návštěvníky bezplatné. Během dne bude možné využít relax zónu, dát si nealko koktejl nebo něco k jídlu od ateliéru Culinary. Prezentována zde bude i futuristická kolekce šatů návrháře Lukáše Macháčka, mezi nimiž se objeví i vodní šaty Mattoni. Své místo bude mít na festivalu také iniciativa Zálohujme.cz, která po Karlových Varech rozmístí tři Eco Life Pointy, kde bude možné vrátit zálohované PET lahve. 

S Mattoni bude rovněž možné navštívit lázně Kyselka, kam bude z Divadelního náměstí jezdit bezplatný Mattoni bus. „Mattoni bus odveze zájemce přímo do Kyselky, kde si mohou užít trochu krásné a klidné přírody, nebo zjistit více o historii značky Mattoni, která se právě zde před 150 lety zrodila a dodnes se zde stáčí,“ říká Lutfia Volfová, tisková mluvčí Mattoni 1873. K návštěvě vybízí mimo jiné místní minerální prameny, turistická stezka „Po stopách skřítků“ či Mattoni Muzeum ve zrekonstruovaném Löschnerově pavilonu, původní stáčírně Mattoni.

-stk-