Plzeň spouští destinační kampaň s rozostřenými vizuály

středa, 12. července 2023, 07:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Plzeň přichází s novou kampaní, v níž pomocí rozostřených vizuálů postupně odkrývá svá oblíbená místa.

Zdroj: Visit Plzeň

Zdroj: Visit Plzeň

Příspěvková organizace Visit Plzeň startuje novou sezónní kampaň pro podporu turismu. Pomocí rozostřených vizuálů v ní postupně odkrývá oblíbená místa celého města, například Loosovy interiéry, Velkou Synagogu nebo zoo.

Dominantou kampaňových vizuálů je rozostření spojené s claimem „Zaostři na Plzeň“. „Zvláštností je, že se v online verzi ve formě gifů sami doostří. V inzerci či na menších plochách (sedačky v autobusech RegioJet, rámečky v metru v Praze a trasy Pendolina) dále pracujeme s QR kódy, které po doostření zavedou turisty na jednu z připravených landing pages. Tam je čeká kampaňové video s itinerářem pro danou cílovou skupinu,“ vysvětluje Zuzana Koubíková, vedoucí úseku marketingu Visit Plzeň. 

Kampaní míří organizace na cílové skupiny Požitkářů (Zaostři – požitkáři) a Rodin s dětmi (Zaostři – rodiny s dětmi). Pro každou z nich jsou připravena jiná videa a itineráře. Geografickým cílením se kampaň soustředí zejména na okolní kraje – Prahu, Jihomoravský a Moravskoslezský kraj

„Mimo online prostor používáme šest tematických vizuálů, v online prostoru je poté možné využít jakýkoliv počet. To znamená, že je v průběhu léta doplňujeme podle potřeby i v souvislosti se zájmem destinačních partnerů,“ doplňuje Zuzana Koubíková.

Autorem celého konceptu i grafického zpracování je plzeňské grafické studio Bušek&Dientsbier.

-stk-