Settele odchází z vedení TV Markíza, střídá ho Gažík

úterý, 18. července 2023, 13:10 Aktuality, TV, Lidé, Slovensko MediaGuru

Po deseti letech opustí funkci generálního ředitele TV Markíza Mathias Settele, nahradí ho Peter Gažík.

Peter Gažík a Mathias Settele, zdroj: TV Markíza

Peter Gažík a Mathias Settele, zdroj: TV Markíza

Novým generálním ředitelem a jednatelem Televize Markíza, sesterské televize tuzemské TV Nova, bude od 1. září 2023 Peter Gažík. Vystřídá tak Matthiase Setteleho, který se po deseti letech ve funkci generálního ředitele rozhodl věnovat jiným profesionálním příležitostem. Matthias Settele setrvá v TV Markíza jako jednatel do 31. října 2023 a po svém odchodu z TV Markíza zůstane členem redakční řady CME.

Slovenský rodák Peter Gažík má několikaleté topmanažerské zkušenosti, naposledy působil jako generální ředitel telekomunikačního operátora Yettel Hungary, tuto funkci zastával od ledna 2021. Dříve šest let vedl telekomunikačního operátora O2 Slovakia jako jeho generální ředitel. 

„Matthias Settele úspěšně vedl spuštění nových televizních stanic skupiny, implementaci digitální strategie CME, dohlížel na dlouhodobě zvyšující se sledovanost a nedávné spuštění ESG iniciativy CME Cares. Z postu generálního ředitele odchází v době, kdy má TV Markíza silnou pozici na trhu,“ uvedl Dušan Švalek, zástupce generálního ředitele. Dodal, že Peter Gažík potvrdil své lídrovské dovednosti a že věří, že „zlepší už tak velmi silnou pozici TV Markíza“. ​

Novým generálním ředitelem maďarského telefonního operátora Yettel se místo Petera Gažíka stane Igor Přerovský. Yettel stejně jako TV Markíza vlastnicky spadají do skupiny PPF. Přerovský poslední čtyři roky vedl společnost Creative Dock Group, která se zaměřuje na projekty v oblasti financí a telekomunikací. Předtím 13 let působil ve skupině PPF, mimo jiné řídil z pozice generálního ředitele dceřiné společnosti Home Creditu v USA, Vietnamu a Číně. V letech 2000 až 2006 byl viceprezidentem společnosti Oskar Mobile, nyní Vodafone Czech Republic.

-mav-