TV Óčko loni zvýšila tržby, vytvořila menší ztrátu

pondělí, 24. července 2023, 10:20 Aktuality, TV MediaGuru

Skupina hudebních TV stanic Óčko loni zvýšila tržby, kvůli poklesu sledovanosti ale vykázala menší ztrátu.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Provozovatel hudební televizní skupiny Óčko vytvořil v loňském roce tržby ve výši 141 mil. Kč, což bylo meziročně o 8 % víc. Hospodaření skončilo v menší ztrátě 1,5 mil. Kč.  Vyplývá to z informací zveřejněných ve výroční zprávě společnosti za rok 2022.

Zásadním ukazatelem ovlivňujícím hospodářský výsledek byl i v roce 2022 vývoj sledovanosti. Její pokles se podle vedení televize sice podařilo zpomalit, přesto nadále zájem o lineární hudební vysílání klesá. Odchod mladších cílových skupin od televizních obrazovek a příklon ke streamovacím platformám znamená pro kanály Óčka nutnost přechodu k jiným, nákladnějším programovým formátům, a tím i snižování efektivity.

I přesto se ale podařilo vygenerovat vyšší objem tržeb z prodeje reklamy i z přímého prodeje. V něm se stále silněji prosazují produkty postavené na využití sociálních sítí. Óčko zaznamenalo vyšší výnosy z eventů a také vyšší objem tržeb na sociálních sítích.

Pro letošní rok očekává stabilizaci sledovanosti díky stoupající sledovanosti stanice Óčko Star a dalšímu posílení akvizičních formátů v programovém schématu. Hospodaření společnosti zatíží nárůst inflace, díky úsporám ale celkově vyhlíží stabilní vývoj.

Provozovatelem hudební televize je společnost Stanice O, pod kterou patří TV Óčko, Óčko Star, Óčko Expres a Óčko Black. Patří do mediální skupiny Mafra.

-mav-