Videotéka HBO Max nabízí 50 titulů v UHD rozlišení

středa, 26. července 2023, 13:40 TV, Aktuality MediaGuru

Pět desítek filmů nebo seriálů nabízí aktuálně provozovatel online videotéky HBO Max, společnost Warner Bros. Discovery.

Z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár, který mohou předplatitelé HBO Max sledovat ve 4K formátu. Zdroj: HBO

Z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár, který mohou předplatitelé HBO Max sledovat ve 4K formátu. Zdroj: HBO

Pět desítek filmů nebo seriálů nabízí aktuálně provozovatel online videotéky HBO Max, společnost Warner Bros. Discovery. V uplynulých dnech doplnila do odpovídající kategorie filmy s Harry Potterem.

Sága osmi filmů o čarodějnickém učni je jedním z největších taháků katalogu videotéky HBO Max. Snímky, kde poslední sedmý díl je rozdělený na dvě části, sice jsou již v nabídce delší dobu, překlopení do vyšší obrazové kvality však proběhlo až relativně nedávno. Řada diváků o vizuálním vylepšení vůbec nevěděla, protože filmy o Harry Potterovi byly zobrazeny stále na svém původním umístění, nikoliv však v sekci UHD/4K titulů. To se od tohoto týdne změnilo.

Knihovna HBO Max je pochopitelně výrazně bohatší a nabídka filmů a seriálů v nejvyšší obrazové kvalitě je pouze jakýmsi doplňkem pro náročnější předplatitele. V UHD rozlišení jsou k dispozici například vybrané filmy z komiksového DC světa, fantasy seriály Rod draka a Hra o trůny nebo nová minisérie Idol, kde hlavní roli ztvárnil zpěvák The Weeknd. Jeho koncert je na HBO Max rovněž dostupný. Tituly ve 4K rozlišení už nabízejí téměř všichni globální hráči s výjimkou SkyShowtime.

-lukpol-