Alza rozšiřuje prodejní síť, otevřela čtyři nové pobočky

středa, 30. srpna 2023, 20:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Během prázdnin otevřela Alza čtyři nové pobočky, do konce roku plánuje další.

Alza.cz rozšiřuje svou prodejní síť. Během letních prázdnin otevřela čtyři kamenné pobočky, z toho jednu v Česku, dvě na Slovensku a jednu v Maďarsku. Do konce roku plánuje otevřít ještě několik dalších poboček.

V České republice otevřela novou pobočku v Teplicích, na Slovensku v Nových Zámcích a v srpnu v Dunajské Stredě a v maďarské Budapešti.

„Naše iniciativa otevřít nové pobočky je výsledkem snahy vyjít vstříc potřebám obyvatel velkých i menších měst, kteří si dlouho přáli mít naši pobočku ve svém okolí. Koncept těchto poboček je navržen tak, aby reflektoval měnící se preference našich zákazníků. S nabídkou širokého sortimentu zboží s možností okamžitého nákupu, pohodlným parkováním, možností převzetí objemnějších produktů a bleskovým doručením se snažíme plně uspokojit potřeby našich zákazníků. Díky propojení s naší distribuční sítí AlzaBoxů v blízkosti poboček nabízíme nejrychlejší způsob doručení celého našeho sortimentu,“ říká místopředseda představenstva Alzy Miroslav Kövary a dodává: „Náš závazek však nekončí pouze u našich zákazníků. Jsme pevně odhodláni poskytovat také optimální pracovní prostředí pro naše zaměstnance. Nový koncept pro ně znamená příjemnější a moderní pracovní prostředí.“

Přítomnost kamenné pobočky dokonale doplňuje provoz přilehlých AlzaBoxů a zákazníci mohou volit dle objednaného zboží a osobních preferencí nejvhodnější způsob doručení. „Máme prověřené, že pokud v některé oblasti otevřeme pobočku, vzrostou i objednávky do okolních AlzaBoxů,“ komentuje ředitel prodejní sítě Alzy Ondřej Fabianek.

Nedávno otevřené pobočky už nyní disponují skladovou zásobou, která obsahuje více než dva tisíce různých produktů. Očividným trendem je pak nárůst poptávky po vystaveném zboží. „Poptávka po vystavených produktech se zvýšila od začátku roku o 100 %,“ říká Fabianek a doplňuje: „Zákazníci mají na pobočkách největší zájem o mobilní telefony, domácí elektrospotřebiče, hračky, notebooky a drobné příslušenství jako jsou nabíječky, datové kabely nebo baterie.“

Pobočky Alzy jsou otevřené sedm dní v týdnu a zákazníkům je vždy k dispozici vyškolený personál, který jim pomůže s výběrem vhodného zboží. Možné je také ochutnat zdarma privátní značku kávy AlzaCafé.

S otevřením nových poboček jen letos vzniklo na padesát nových pracovních míst. „S rozšířením prodejem hledáme v nových lokalitách lidi s manažerskými i obchodními zkušenostmi, kteří chtějí našim zákazníkům přinášet radost z každého nákupu,“ dodává Fabianek.

-stk-