Amazon Prime Video umožňuje vybrat hlasitost dialogů

pátek, 25. srpna 2023, 11:10 TV, Aktuality MediaGuru

U vybraných titulů umožňuje společnost Amazon vybrat v rámci své videotéky hlasitost dialogů. Služba s novinkou přišla letos na jaře a označuje ji jako Dialogue Boost. K dispozici je pouze u angličtiny.

Funkce Dialogue Boost v aplikaci pro tablet. Zdroj: Amazon

Funkce Dialogue Boost v aplikaci pro tablet. Zdroj: Amazon

Dialogue Boost je inovace, která vám na jakémkoli zařízení s Prime Video umožňuje vybrat úrovně hlasitosti dialogů, aby vyhovovaly vašim potřebám,“ představuje stručně novou funkci v rámci své videotéky americká společnost. Kromě klasického anglického audia v položce Zvuk je tak možné vybrat i English Dialogue Boost: Medium nebo English Dialogue Boost: High. Ačkoliv Amazon v tiskové zprávě píše, že novinka je k dispozici pro uživatele v USA, dostupná je i v Česku.

Zatímco Dialogue Boost byl vytvořen s ohledem na potřeby zákazníků, kteří jsou nedoslýchaví, může tuto funkci použít podle svých osobních preferencí poslechu kdokoliv. „V Prime Video jsme odhodláni budovat inkluzivní, spravedlivé a příjemné streamování pro všechny naše zákazníky,“ uvedl Raf Soltanovich, viceprezident pro technologie Prime Video a Amazon Studios. Videotéka Prime Video patří mezi nejlevnější na českém trhu, měsíční předplatné vyjde pouze na 79 korun.

-lukpol-