ČD staví nový spot s Trojanem na rivalitě Čech a Moravy

úterý, 29. srpna 2023, 11:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

V novém reklamním spotu Českých drah se Ivan Trojan představí v roli Moraváka od Kyjova.

Zdroj: Repro video ČD

Zdroj: Repro video ČD

České dráhy nasazují novou reklamní kampaň, jejímž cílem je vyzdvihnout pohodlné cestování a moderní výbavu v nových vlacích. Její tváří je opět Ivan Trojan, který se tentokrát zhostil role Moraváka od Kyjova, jenž diskutuje s veganem z Prahy. 

„Tentokrát jsme k odprezentování kvality cestování s Českými drahami zvolili téma, ke kterému má skoro každý co říct – Čechy vs. Morava. Umožnilo to vyprofilovat dva silné charaktery, na nichž to celé stojí. Díky tématu a vzájemnému špičkování hlavních postav se daly jednotlivé benefity vlaku a Českých drah jako značky přirozeně zakomponovat do celého příběhu. Vznikl tak spot se správným mixem produktových informací a humoru,“ popisuje Jakub Kolářík, kreativní ředitel agentury Havas, jež je pod kampaní podepsána. 

Role poněkud upjatého spolucestujícího se ujal David Máj, u něhož šlo už o několikátou vedlejší postavu ve spotech pro ČD. V reklamě je použito kyjovské nářečí, jehož výrazy i výslovnost zkontrolovali rodilí mluvčí i jazykovědci. 

Kampaň se objeví od 29. srpna v televizi, tisku, outdooru, rádiu, na internetu a sociálních sítích. Produkci spotu zajistila společnost T. H. A. v režii Ondřeje Trojana.

-stk-