Fondee nabádá v kampani investovat a neničit si zdraví

neděle, 20. srpna 2023, 08:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

České domácnosti příliš rozhazují za neřesti. Raději investujte, nabádá v nové kampani Fondee.

Reklamní vizuál Fondee, zdroj: Fondee

Reklamní vizuál Fondee, zdroj: Fondee

Odpusť si krabičku cigaret a pár piv týdně, peníze raději investuj, a za 30 let můžeš mít 2 miliony k dobru, hlásá investiční platforma Fondee ve své nové reklamní kampani.

Oproti průměrným Evropanům Češi utrácejí více za neřesti. Podle dat Eurostatu české domácnosti vynakládají na alkohol, tabák či drogy v průměru 8 % svých výdajů, zatímco evropský průměr je 4,3 %.

„Jediné procento, které ti další den udělá dobře,” stojí na jednom ze čtyř rozdílných bannerů, které narážejí na to, že by Češi měli část svých volných finančních prostředků raději zhodnocovat, spíš než si s nimi ničit zdraví.

„Z průzkumů vychází, že velká část lidí by ráda investovala, ale nedaří se jim dávat si pět set až tisíc korun měsíčně stranou. Přiznávají ale, že za neřesti, jako jsou cigarety či alkohol, utrácejí každý měsíc i víc. Na to jsme chtěli v kampani vtipně upozornit,” říká spoluzakladatel Fondee Jan Hlavsa.

Setkat se s novou kampaní Fondee lze na online komunikačních kanálech Fondee, jako je Facebook či Instagram. K vidění je také naživo v pražském metru.

Za kreativou i realizací kampaně stojí interní tým Fondee. „Věřím, že se nám podařilo vytvořit kampaň, která lidem s vtipem a nadsázkou připomene, že prioritu by neměly mít guilty pleasures, ale finanční zabezpečení sebe a svých blízkých, přičemž Fondee je snadná a transparentní cesta, jak toho dosáhnout,” dodává marketingová specialistka Fondee Nancy Nguyenová.

-mav-