Httpool startuje spolupráci s Microsoft Advertising

středa, 23. srpna 2023, 07:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Od září bude Httpool reprezentovat Microsoft Advertising ve střední a východní Evropě.

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Httpool, součást skupiny Aleph, byla vybrána jako zástupce reklamního systému Microsoft Advertising ve 23 zemích střední a východní Evropy (CEE) a na dalších vybraných evropských trzích. Společnost, která operuje i na českém trhu, tak bude tvořit reklamní kampaně v rámci produktů Microsoft Advertising zaměřených na vyhledávání či nákupy.

Díky této dohodě, která vstoupí v platnost 1. září 2023, budou moci inzerenti a agentury v regionu využívat k rozvoji reklamních kampaní Microsoft služby společnosti Httpool by Aleph, které kombinují reklamní řešení s poznatky lokálních digitálních expertů v regionu.

Tato spolupráce zahrnuje přístup k vyhledávači Bing společnosti Microsoft, Microsoft Advertising, Audience Network a nyní také Microsoft Edge. Dohoda navazuje na stávající spolupráci v Latinské Americe a Karibiku (s výjimkou Brazílie), která byla zahájena na začátku tohoto roku.

Httpool by Aleph zajistí inzerentům a agenturám tvorbu i optimalizaci lokalizovaných digitálních kampaní. Mimo to jim usnadní také platby a účtování na místních trzích. Ve střednědobém horizontu hodlá v regionu CEE rozšiřovat své týmy specializované na Microsoft a vytvářet zde nové příležitosti. 

Microsoft Advertising spojí inzerenty s více než miliardou lidí. S více než 13 miliardami vyhledávání měsíčně Microsoft Advertising zahrnuje v oblasti Windows a PC téměř 700 milionů uživatelů vyhledávajících na PC měsíčně po celém světě, a to na 187 trzích. V Evropě je to přibližně 3,1 miliardy vyhledávání měsíčně se 170 miliony uživatelů PC na 45 trzích.

-stk-