Kampaň #ShareTheRoad podporuje bezpečnost na silnicích

neděle, 6. srpna 2023, 08:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kampaň #ShareTheRoad nabádá motoristy i cyklisty k bezpečnosti silničního provozu.

Zdroj: Mission Ride

Zdroj: Mission Ride

Kampaň #ShareTheRoad chce podpořit bezpečnost silničního provozu. Apeluje jak na motoristy, tak cyklisty. Jejím generálním partnerem je společnost Continental Barum. 

„#ShareTheRoad je kampaň na podporu využívání silnic všemi účastníky silničního provozu, která probíhá již čtvrtým rokem. Bezpečnost na silnicích je naší dlouhodobou vizí,“ říká Roman Moško, manažer komunikace společnosti Continental Barum. 

V rámci kampaně se skupina cyklistů vydá z východu Slovenska až za hranice s Českem. Na trase dlouhé téměř 600 kilometrů budou šířit osvětu a vyzkouší si v obou zemích dodržování pravidel v praxi. Cesta je rozdělena na čtyři etapy s celkovým převýšením 5200 metrů. Součástí bude i nesoutěžní etapová akce Mission Ride, jejímž cílem je prostřednictvím propagační jízdy šířit myšlenku společných pravidel pro všechny účastníky silničního provozu.

Kampaň reaguje na novelu zákona o silničním provozu, jež je v Česku platná od 1. ledna loňského roku, na Slovensku od 1. března 2022. Upravuje například způsob odbočování cyklistů vlevo, přednost cyklistů na křižovatce nebo způsob jízdy ve skupině šesti a více cyklistů. Dále ukládá motoristům povinnost dodržovat při předjíždění cyklistů při rychlosti vyšší než 50 km/h vzdálenost nejméně 1,5 metru.

„Chceme šířit osvětu tím, že ukážeme, jak jezdit podle předpisů. Zákon je důležitým nástrojem, který stanovuje pravidla. Ale větší bezpečnost a méně nehod a úmrtí na silnicích přinese hlavně vzájemný respekt a ohleduplnost,“ popisuje Adrián Gazdík, hlavní organizátor akce Mission Ride. 

Pro šíření myšlenky kampaně uspořádá společnost Continental 8. srpna také diskusi na téma bezpečnosti a tolerance na silnicích. Konat se bude v Púchově. 

Posláním projektu Mission Ride je propojit lidi různých názorů, náboženství a generací prostřednictvím cyklistiky. Organizátorem je Sportovní akademie OSA. Projekt nese také charitativní myšlenku, výtěžek je každoročně určen na pomoc a podporu dětí s tělesným nebo mentálním postižením.

-stk-